Arda Turan'ın oyu kriz yarattı

Atletico Madrid'in yıldız futbolcusu Arda Turan'ın FIFA'nın düzenlediği "En İyi Teknik Direktör" oylamasında hocası Diego Simeone'yi son sıraya koyması büyük yankı uyandırdı.

Arda Turan'ın oyu kriz yarattı
Altın Top ödülünde olduğu gibi yılın en iyi teknik adamı da milli takım teknik direktörlerinin ve kaptanlarının oylarıyla belirlendi. Ancak oyların açıklanması Arda Turan cephesinde kriz yarattı.

FIFA, milli takım teknik direktörleri ile kaptanlarının Altın Top ve yılın teknik adamı ödüllerinde kullandığı oyları açıkladı.

Buna göre Türk Milli Takımı kaptanı Arda Turan'ın en iyi "teknik direktör kategorisinde" oyunu ilk sırada Jose Mourinho'ya ikinci sırada Joachim Löw'e ve son olarak da Diego Simeone'ye verdiği görülüyordu.

Yıldız oyuncunun Atletico Madrid'de beraber çalıştığı Simeone'ye son sırada yer vermesi hem şaşkınlık yarattı hem de kamaoyunda büyük yankı buldu.

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Arda Turan ise yaşananlara açıklık getirmeye çalıştı.

Milli oyuncu," O dönemde benim oyum sorulduğunda yetkililerimize seçimimin en iyi hoca Simeone en iyi futbolcu Ronaldo şeklinde olduğunu belirttim. Benim için Simeone dünyanın en iyi teknik direktörüdür. Onun kazanmasına kendim kazanmış gibi sevinirim. Aksi mümkün değildir" ifadelerini kullandı.

TERİM'İN OYU RONALDO'YA

Öte yandan Fatih Terim'in oy verdiği isimler ise sırasıyla Cristiano Ronaldo, Arjen Robben ve Karim Benzema oldu.

Lionel Messi'nin oy verdiği isimler sırasıyla Angel Di Maria, Andres Iniesta ve Javier Mascherano olurken, Cristiano Ronaldo'nun oy verdiği isimler ise takım arkadaşları Sergio Ramos, Gareth Bale ve Karim Benzema oldu.

Arda Turan'ın oyu kriz yarattı