Barcelona affetmedi

Geçtiğimiz sezon Nou Camp'ta oynanan maçta şampiyonluğunu ilan eden Atlatico Madrid bu kez hayal kırıklığı yaşadı.

Barcelona süper yıldızları Neymar, Luis Suarez ve Messi ile sonuca giderken Atletico'nun tek sayısı penaltıdan Mandzukic'ten geldi. Milli oyuncumuz Arda Turan ise karşılaşmada 90 dakika boyunca görev yapmasına rağmen skora etki edemedi.

panya La Liga'nın 18. hafta maçında Barcelona ile Atletico Madrid karşı karşıya geldi. Zirve mücadelesi veren iki takımın maçında Barcelona sahasında Atletico Madrid'i 3-1 yenerek kritik bir galibiyet elde etti.

Camp Nou'da oynanan ve hakem Alberto Undiano Mallenco'nun yönettiği dev mücadelede ev sahibi Barcelona'ya galibiyeti getiren golleri 12. dakikada Neymar, 35. dakikada Luis Suarez ve 87. dakikada Lionel Messi kaydetti.

Konuk Atletico Madrid'in tek golünü ise 57. dakikada penaltıdan Mario Mandzukic attı. Atletico Madrid'de forma giyen milli futbolcumuz Arda Turan karşılaşmaya ilk 11'de başladı ve 90 dakika sahada kaldı.

Bu sonucun ardından La Liga'da 2. sıradaki Barcelona 41 puana yükseldi, 3. sıradaki Atletico Madrid ise 38 puanda kaldı. La Liga'nın 19. haftasında Barcelona deplasmanda Deportivo La Coruna'ya konuk olacak, Atletico Madrid ise sahasında Granada'yı ağırlayacak.

Maçtan notlar

Atletico Madrid'de forma giyen milli futbolcu Arda Turan, 90 dakika sahada kaldı. Turan, özellikle maçın 2. yarısında Atletico'nun ataklarını yönlendiren isim oldu. Zaman zaman sertliğin dozunun arttığı maçta Atletico'dan 6, Barcelona'dan ise 3 futbolcu sarı kart gördü. 17. dakikada Gimenez'in sert müdahalesiyle yerde kalan Neymar değişiklik istedi ancak Barcelona'nın sağlık ekibinin saha dışında yaptığı tedavi sonrası oyuna döndü.

Maçtan önce Messi'ye ödül

Sevilla'ya karşı 7 Aralık'ta oynanan maçta hat-trick yaparak 'La Liga'da toplamda en çok gol atma' rekorunu kıran Lionel Messi'ye İspanya Profesyonel Futbol Ligi (LFP) kurumu tarafından karşılaşma öncesinde bir ödül verildi. Telmo Zarra'ya ait olan ve çok uzun yıllar geçilemeyen 251 gollük rekoru geride bırakan Messi, ödülünü Barcelonalı eski futbolcu ve teknik direktör Carles Rexach'ın elinden aldı. Nou Camp stadındaki binlerce kişi, ödülün verilmesi sırasında Messi'ye sevgi gösterisinde bulundu.

Ayrıca karşılaşma öncesinde Barcelonalı ve Atletico Madridli futbolcular ile teknik heyet, 2014 FIFA Dünya Kupası'nda trafik kazası geçirerek hayatını kaybeden 'Topo' lakaplı Jorge Lopez adındaki Arjantinli bir gazeteciyle ilgili yürütülen hukuk mücadelesine destek vermek için bir araya geldi. 9 Temmuz 2014'te Sao Paulo'da meydana gelen olayda, İspanyol gazeteciler ile bir takside seyahat eden Topo, çalıntı bir aracın bulundukları taksiye çarpması sonucunda hayatını kaybetmişti.

Brezilya mahkemesi olayı kaza olarak değerlendirse de Topo'nun ailesi, kazayı yapan kişilerin çalıntı bir araç kullanmalarından dolayı olayın bir 'adam öldürme' olduğunu savunuyor. Bu yüzden Barcelonalı ve Atletico Madridli futbolcular, Arjantinli gazetecinin eşinin başlattığı kampanyanın sloganı olan 'Topo için adalet' yazılı bir pankartla maç başlamadan önce Nou Camp stadının çimlerinde basına poz verdi.