5. Aba Güreşi Dünya Kupası Hatay’da Başlıyor

5. Geleneksel Aba Güreşi Dünya Kupası etkinliği 13-14 Eylül tarihlerinde Hatay'da gerçekleştirilecek.


Hatay Büyükşehir Belediyesi'nin ev sahipliğinde 13-14 Eylül tarihleri arasında Hatay'ın merkez ilçesi Antakya'da gerçekleşecek olan organizasyona 21 ülkeden 500'den fazla sporcu katılacak.

Dünya Aba Güreşi Federasyonu Başkanı ve Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, yaptığı açıklamada, bu yıl beşincisini düzenleyecekleri Geleneksel Aba Güreşi Dünya Kupası müsabakalarının 13 Eylül Cumartesi günü başlayacağını belirterek, "İlk gün Türkiye’den 20 ilimizin katılacağı Türkiye Şampiyonası yapacağız. Daha sonra Pazar günü ise 21 ülkenin ve bizim katılacağımız Geleneksel Aba Güreşi Dünya Kupası müsabakaları yapılacak. Bizim Cumartesi günü finaller sonrası oluşturacağımız milli takım ile Pazar günü 21 ülkeden gelen güreşçilerle aba güreşi milli takımları mücadele edecek" dedi.

Geleneksel hale getirdikleri aba güreşlerinin ata yadigarı bir spor olduğunu belirten Savaş, "Amacımız aba güreşini dünyaya tanıtmaktır. Hatay’ı ve Türkiye’yi dünyaya tanıtmak. Bununla birlikte aba güreşinin tanıtımı ve bu güreşi tüm dünyada yapılır hale getirmeyi sağlamaktır. Bu yüzden biz bu etkinliği 5 yıldır geleneksel hale getirerek her yıl yapılmasını sağlıyoruz. Amacımız sadece Gaziantep, Kahramanmaraş, Hatay ve Osmaniye’ye sıkışmış olan aba güreşini Türkiye’de ve dünyada yapılmasını sağlamaktır" diye konuştu.

Antakya Esentepe Mahallesi'nde bulunan eski Gençlerbirliği sahasında özel bir alan yaptıklarını belirten Savaş, "Güreşleri izlemek isteyen vatandaşlarımız açısından daha rahat bir ortam oluşturmaya çalışıyoruz" ifadelerini kullandı.

Kaynak: İHA