Türk sporcu tarih yazdı

İpek Soylu, sezonun son Grand Slam'i ABD Açık'ta şampiyon olarak, tarihi başarılarına yenisini ekledi.

ABD Açık'ta genç kızlarda mücadele eden milli tenisçimiz, İsviçreli partneri Jil Belen Teichmann ile birlikte çıktığı çiftler finalinde, Vera Lapko/Tereza Mihalikova ikilisini 2-1 yenerek şampiyonluğa ulaştı; tarihe geçti.

Türk tenisinin son yıllardaki en büyük yeteneği İpek Soylu, sezonun son Grand Slam'i ABD Açık'ta şampiyon olarak, tarihi başarılarına yenisini ekledi.

Turnuvada genç kızlarda mücadele eden 18 yaşındaki milli tenisçimiz, İsviçreli partneri Jil Belen Teichmann ile birlikte çıktığı çiftler finalinde, Vera Lapko (Belarus) / Tereza Mihalikova (Slovakya) ikilisini 2-1 yenerek mutlu sona ulaştı. İlk sette durum 3-1 İpek ve Belen'in lehine iken başlayan yağmur nedeniyle maça ara verildi. Yaklaşık 1 saatlik beklemenin ardından karşılaşma yeniden başladı.

Toplam 40 dakika süren ilk seti Lapko ve Mihalikova 7-5 aldı. 28 dakika süren 2. set, 6-2 İpek ve Belen'in lehine sonuçlandı. 17 dakika süren tie-break setini 10-7 alan milli tenisçimiz ve İsviçreli partneri, şampiyonluk kupasını kucakladı. İpek, bir Grand Slam'de gençler ve büyükler kategorisinde final gören ve şampiyonluk yaşayan ilk Türk tenisçi olarak; tarihi bir başarıya imza attı.