Soma Zafer Kadın Futbol Takımı Seferihisar'da

Yaraların yavaş yavaş sarılmaya başlandığı Manisa'nın Soma ilçesinde ilk kadın futbol takımı kuruldu.


Maden faciasından sonra çocukların bu psikolojik travmayı atlatabilmesi için Antrenör Hakan Arslancan tarafından başlatılan bu sosyal sorumluluk projesi ile Soma'da 2000 ve 2001 doğumlu madenci kızları bir araya getirildi.

Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer tarafından projeye verilen destek sayesinde Seferihisar'da hem kamp hem de tatil yapan Soma Zafer Kadın Futbol Takımı, Bursa'dan gelen ve Türkiye Kadın Futbol 2. Liginde bulunan Fatih Vatan Spor ile hazırlık maçında karşılaştı. Toplamda 120 oyuncusu olan takım Seferihisar’a 20 kişilik kadrosuyla geldi.

Antrenör Hakan Arslancan, "Faciadan sonra çocukların bu psikolojik travmayı atlatabilmesi için bir proje başlattık. Sağ olsun Seferihisar Belediyesi bu projeye çok büyük destek verdi. Kızlarımız Seferihisar'da otelde tatil ve kamp yapıyor. Futbol bu konuda bir araç, amaç bu kızlarına sosyal hayatın içinde yer alması. Belediye Başkanımız Tunç Soyer’in bu projeyi desteklemesi bizi davet etmesi çok onur verici. Burada olduğumuz için çok mutluyuz ama en çok kızlarımız mutlu” dedi.

Takım oyuncularından İrem Ercan ise şunları söyledi: “Soma’da oturuyorum Seferihisar'a geldiğimiz için çok mutluyum. Futbola başlamadan önce aslında pek hevesli değildim ama ailem yetenekli olduğumu anladı ve bana git dediler bende gittim. Hakan Hoca bize futbolu sevdirdi iyice alıştık, artık liglere çıkacağız. Hiç bilmediğimiz yerlere gidiyoruz, çok mutluyuz.

Kaynak: İHA