Trial Kupası Kunduz Yaylası’nda Nefes Kesti

Samsun’un Vezirköprü ilçesinde düzenlenen Türkiye Şampiyonası 'TOSFED Trial Kupası 4. Ayak Vezirköprü Yarışı'nın 1. ayağı nefes kesti.


Zorlu doğa koşullarında, 11 ekip ve 22 arazi aracının yer aldığı yarışma, izleyicilerden büyük ilgi gördü. 2014 sezonunda TOSFED Kupası adıyla ulusal bir kimlik kazanan trial yarışlarının dördüncü ayağında ilk gün 1. ayak yarışlarında renkli görüntüler yaşandı

Vezirköprü Off Road Kulübü tarafından Kunduz Ormanları’nda organize edilen ve Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından desteklenen yarışlarda 5 bin civarında izleyici yer aldı. Nefes kesen yarışlarda 11 ekip ve 22 arazi aracının mücadelesi izleyicilerden büyük ilgi gördü.

Vezir Off Basın sözcüsü Orhan Aydın, “Karadeniz’de ilk defa gerçekleştirilen Off Road Trial Kupası’nın 4. ayağını gerçekleştiriyoruz. Kendine özgü kuralları ile yardımlaşmayı ve off-road ruhunu ön planda tutan yarışta, katılımcılar ekip olarak tüm engelleri en kısa zamanda aşmak için ter döktüler. 2 araç ve 4 sürücüden oluşan ekiplerin, zorlu doğa koşulları ile mücadele ettiği organizasyonda, izleyiciler ekiplerin engel geçişlerindeki zor anlarını nefeslerini tutarak izlediler. 7 kapıdan oluşan ve 25 dakikada bitirilmesi gereken 1. ayak yarışlarını ekipler güçlükle tamamlayabildi. Türkiye’nin çeşitli illerinden katılan 11 ekip, 2 araç bir takım olarak yarışıyor. Bugün 1. etap yarışları yapıldı. Yarın yapılacak 2. etapla beraber puanlar toplanacak, dereceye girenler kupalarını alacak” dedi.

Büyük mücadelelere sahne olan 1. etap yarışı sonunda 17.30’luk derecisiyle Ercan Özkurt-Ahmet Kurt ve İsa Üstündağ-Fuat Sarpel’den oluşan Baks-Teleferik takımı birinci oldu

Yarışın ikinciliğini Baks-Samurai, üçüncülüğünü ise İkizler takımı elde etti

Pazar günü 2. etap yarışları ile devam edecek.

Kaynak: İHA