Oyuncuların Pestilini Çıkartıyor

Yeni sezon hazırlıklarına devam eden Canik Belediyespor’da Baş Antrenörü Ekin Baş, fiziksel olarak oyuncular üzerindeki hakimiyetini arttırdı.


Türkiye Kadınlar Basketbol 1. Lig’ine en iyi şekilde hazırlanmak isteyen Canik Belediyespor’da Baş Antrenörü Ekin Baş, adeta oyuncuların pestillerini çıkartıyor. Günü 2’şer saatten çift antrenman yaparak geçiren kuzeyin yıldızları antrenman sonrası salonda 20 dakika dinlendikten sonra soyunma odalarına gidebiliyorlar.

Bugün yaptıkları son antrenmanla sezonun ikinci haftasını bitirdiklerini belirten Baş Antrenör Ekin Baş, “Oyuncularımın üzerlerine gidiyorum ve kapasitelerini zorluyorum. Sezon çok uzun ve zorlu bir maraton olacağı için oyuncularımın hazır olması bizim için çok önemli. Bu aradaki farkları da çok ve doğru antrenman yaparak kapatmaya çalışıyoruz. Şuanda takımda istediğim seviyeye gelen hiçbir oyuncu yok. Zaten gelseler bile hep daha fazlasını isteriz. Bende onlardan hep daha fazlasını istiyorum. Önce bireysel anlamda oyuncularımın gelişimini tamamladıktan sonra takım olgusunu da oluşturduktan sonra biz başarıya ulaşacağız” dedi.

Ligdeki hedefleri hakkında bilgi veren Baş, “Hedefimiz ilk olarak Canik Belediyespor’un ligde kalıcı olmasını sağlamak. Ondan sonra da Play-Off’lara kalmak istiyoruz. Geçen sene de böyle başladık ve son anda Play-Off’u kaçırdık. Bu sene de o kaçırdığımız Play-Off’u yakalamak istiyoruz. Yabancı oyuncularımızdan Mercedes Walker ve Snezana Aleksic 15 Eylül’de, Sasa Cadjo’da Türkiye’de yapılan Dünya Kadınlar Şampiyonası’nda mücadele ediyor. Oradaki maçlar bittikten sonra gelecek. Joslyn Tinkle’de 1 Ekim’de Samsun’da olacak. Yeni aldığımız yerli oyuncularımız Gökçe Doğan, Mehtap Karabilecen, Bahar Yapar ve Harika Gözde Eldaş ile geçen sezonda bizimle birlikte oynayan Dilara Tongar, Gizem Kazali ve Elif Ceren Atak ile şuanda çalışmalarımızı sürdürüyoruz. 1 Ekim’den sonra da yabancılar geldikten sonra takım olarak ilk defa çalışma şansı bulacağız” diye konuştu.

Kaynak: İHA