İpek Soylu tarih yazdı

Genç çift bayanlarda 6 numaralı seribaşı milli tenisçi İpek Soylu ile İsviçreli partneri Jil Belen Teichmann ABD Açık'ta finale yükseldi.

Genç çift bayanlarda 6 numaralı seribaşı milli tenisçi İpek Soylu ile İsviçreli partneri Jil Belen Teichmann, yarı finalde 7 numaralı seribaşı Slovak Viktoria Kuzmova ve Kristina Schmiedlova ikilisini 6-3 ve 6-1'lik setlerle 2-0 yenerek turnuvada finale yükseldi. Soylu, "grand slam"lerde finale yükselen ilk Türk tenisçi olma başarısını gösterdi.

Soylu ve Teichmann çifti, yarın finalde Belarus Vera Lapko ve Slovak Tereza Mihalikova ikilisi ile kupa mücadelesi verecek.

ABD Açık'ın 13. günü, tek erkeklerde yarı final mücadelesiyle devam edecek.

Dünya 1 numarası ile Sırp Novak Djokovic ile turnuvanın 10 numaralı seribaşı Ken Nishikori, 2 numaralı seribaşı İsviçreli Roger Federer ile 14. sıradaki Hırvat Marin Cilic mücadele edecek.

MARİA KORTTA İYİ AMA...

ENKA Spor Kulübü'nün sporcusu olan İpek Soylu, 1996 doğumlu. 2012 yılında Wimbledon'da gençler kategorisinde mücadele edip, aynı turnuvada gençler kategorisi ana tabloda oynayan ilk Türk kadın tenisçi olma başarısını gösteren İpek, o zamandan başarısının sinyallerini vermeye başladı. Nisan 2014'te Antalya'da düzenlenen ITF turnuvası finalinde İsrailli rakibi Deniz Khazaniuk'u 2-1 mağlup ederek kariyerindeki beşinci ITF şampiyonluğuna ulaşan İpek, tam bir Maria Sharapova hayranı ama sadece kortlarda. "Oyunumu ona benzetiyorum" diyen İpek, "Ancak davranış olarak değil. Onun davranışları bana tamamen ters geliyor. Dışarıdaki tavırlarını kastediyorum. Biraz fazla ciddi ve soğuk. Bana sempatik gelmiyor. Ama kortta ve oyunda benim oyun tarzıma yakın. Daha agresif ve ofansif bir oyun oynuyor" diyerek kendi karakterinin de Sharapova'dan ne kadar farklı olduğunu ortaya koyuyor.

AİLE BOYU TENİSÇİLER

Tenise 6 yaşındayken Adana'da başlayan İpek Soylu'nun annesi Serpil Hanım ve babası Sermet Bey ile kardeşi İrem de tenis oynuyor. Çocukluk yıllarını Adana'nın yaz sıcağında tenis kortlarında geçiren 18 yaşındaki sporcu, günlük tutmayı, resim yapmayı ve gezmeyi çok seviyor. İyi derecede İngilizce ve İtalyanca konuşan genç sporcu, Almancasını da ilerletiyor.