'Solotürk' Balıkesir'de

Mysia Havacılık Festivali kapsamında Balıkesir'e gelen Hava Kuvvetleri Komutanlığına bağlı SOLOTÜRK gösteri ekibi, Türkiye'de ilk defa üst üste 2 gün gösteri yapacak.


Körfez Sportif Havacılık Kulübünün organize ettiği festivale katılmak için Sivas'ta yaptıkları gösterinin ardından 9. Ana Jet Üssü'ne gelen SOLOTÜRK ekibi hazırlıklarına başladı.

SOLOTÜRK 2. Pilotu Yüzbaşı Erhan Günar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Mysia Havacılık Festivali kapsamında SOLOTÜRK'ün ilk defa üst üste 2 gün gösteri yapacağını söyledi.

Günar, daha önce yurt dışında üst üste 2 kez gösteri yaptıklarını ancak Türkiye'de ilk defa üst üste 2 kez gösteri yapacaklarını belirterek, "Yaklaşık bir yıldır SOLOTÜRK gösteri ekibinin içindeyim. SOLOTÜRK 2010 yılında temelleri atılan ve 2011'de Türk Hava Kuvvetlerinin 100| yılı anısına Türk milletine armağanıdır. Ekibimizde iki pilot, iki basın ve halkla ilişkiler ile 9 bakım personeli bulunmaktadır. Bu hafta Akçay ve Ören'de Mysia Havacılık Festivali kapsamında 2 gün gösteri uçuşu icra edeceğiz. Türkiye'de ilk defa üst üste 2 gün gösteri yapmış olacağız" diye konuştu.

Daha sonra, pist başına geçen pilot, sadece SOLOTÜRK'e özgü kalkış hareketini gerçekleştirip, Edremit ve Burhaniye semalarında prova uçuşu yaptı.

Kaynak: AA