Milas'ta Uluslararası Muay Thai Şampiyonası Düzenlendi

Milas Konuk Savunma Sanatları Spor Kulübü’nün ikincisini düzenlediği Uluslararası Muay Thai Şampiyonası, Türkiye karmasının zaferiyle tamamlandı.


Geçen sene Milas’ta ilk defa Uluslararası Muay Thai Şampiyonası düzenleyerek ilçenin tanıtımına büyük katkı sağlayan Milas Konuk Savunma Sanatları Spor Kulübü, bu sene de geniş katılımlı bir turnuva düzenledi.

Hasan Karlı’nın menajerliğinde ve Gökhan Konuk’un organizatörlüğünde düzenlenen 2. Muay Thai Şampiyonası, Milas Amfi Tiyatro’da (AKM), nefes kesen maçlarla başladı.

Milas Kaymakamı Fuat Gürel, Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, İlçe Emniyet Müdür Yardımcısı Serdar Gökmenoğlu Muay Thayi Yürütme Kurulu Başkanı Hasan Yıldız, As Başkan Şakir Bayramoğlu, Milli Takımlar Teknik Direktörü Yılmaz Çeken, Milas Savunma Sanatları Spor Kulübü Başkanı Salim Tanış, meclis üyeleri ve çok sayıda vatandaş turnuvayı ilgiyle izledi.

9 maçın yapıldığı turnuvada 5 uluslararası ve 4 süper lig sporcusu ringe çıktı. Turnuvada ringe çıkan 91 kiloda İbrahim Giydirir, 71 kiloda Gökhan Kılınç, 51 kiloda Gizem İslam ve Sanık Keser rakipleri karşısında sergiledikleri performansla dikkat çekti.

Önemli yabancı sporculardan oluşan dünya karması ile Türk Milli Takımı’nın şampiyon sporcuları arasındaki karşılaşmalar heyecanın doruk noktasına ulaşmasına neden oldu. Ringte kıyasıya mücadele veren sporcular, seyircilerden büyük alkış topladı. Ukrayna, Irak ve Azerbaycan’dan katılan sporcuların oluşturduğu dünya karması, Türk sporcular karşısında oldukça zorlandı. ve turnuva sonuçlarına göre; Türkiye rakibine 4-1 üstünlük sağlayarak şampiyon oldu. Organizasyonda maçlar arasında dans performansı sergileyen Ukraynalı dansçılar, seyircilerden büyük alkış aldı ve gösteriler turnuvaya ayrı bir renk kattı.

SPORTMENCE BİR ŞAMPİYONA OLDU
Şampiyonada aslında kazanan sadece Türkiye olmadı. Yabancı sporcular ve Türk sporcular maçlarda oldukça sportmence davranışlar sergiledi. Rakibini nakavt eden bazı Türk sporcular, yere yığılan rakiplerini kaldırıp köşelerine taşıdı. Maçlar sonunda protokol üyeleri tarafından madalya ve kupalarını alan sporcular bol bol fotoğraf çektirdi.

Şampiyonanın düzenlenmesinde destek sağlayan Milas Belediyesinin ve Milas Mesleki Eğitim Merkezi’nin yanı sıra; Yeşil Bodrum Beton, Kayaoğlu, Gökova Ören Marina, Yertaş İnşaat ve Turizm, Artev Global, Yonca Matbaası, Lapina Caterıng, Asil Sigorta, Orhan Akça Otomotiv, Stüdyo Yeni Adım, İzan Sağlık, Yatırım Gayrimenkul, Mylasa 48, Afacan Taşımacılık, Bal-Ser Yapı Market, Göktepe Group firmaları da büyük destek verdi.

Kaynak: İHA