Barselona Adıyamanlı Çocukları Bekliyor

“Doğunun umut projesi” adıyla yola çıkan ve her yıl uluslararası turnuvalarda elde ettiği başarılarla adından sıkça söz ettiren Anadolu Spor Akademisi Projesi Adıyamanlı çocuklar için kolları sıvadı.

Ekim ayında yapılacak olan turnuva öncesi Adıyaman Belediye Stadyumunda yapılan seçmelere 2002 ve daha küçük yaşta çocuklar katıldı.

Velilerinde yoğun ilgisinin olduğu seçmeler antrenör Mahmut Sev, yönetiminde düzenlendi.

ASA yönetimi Adıyaman’da ise kadro oluşturmak için il düzeyinde tarama çalışmalarına başladı.

Bu yıl iki takımı birden dünya şampiyonasına götürecek olan ASA’nın hedefi şampiyonluk.
AĞRI’DAN BAŞLAYAN GURUR ABİDESİ
Ağrılı minikler ile başlayan daha sonra Hakkari (Almanya ,Hollanda), muş, Erzurum ve Van'da sürdürülen projenin yedinci ayağı Şanlıurfa takımının İspanya'nın Barcelona şehrinde düzenlenen Costa Brava turnuvasında U 13 kategorisinde dünya şampiyonu olmasıyla adını dünya sporculuğuna yazdıran Anadolu Spor Akademisi Projesi (ASA) 300’ü aşkın takımın katılacağı Costa Brava turnuvasına katılmak için Adıyaman’da yeni kadro hazırlığında. Şehire astırılan billboardlarda “Barselona Seni bekliyor” sloganlarında bölgedeki çocuklar için elemeler yapıldı.

SEÇMELERE İLGİ FAZLAYDI
Adıyaman antrenörü Mahmut Sev, görülen ilgiden memnuniyetini dile getirdi. Şehir içerisinde astırılan boy boy afişlerde “Barselona seni bekliyor” sloganları ile tarama çalışmaları yaptıklarını söyleyen Sev, “Valimizden belediye başkanlarımıza milli eğitim müdürüne Gençlik Hizmetleri il müdürümüze kadar herkesin daha şimdiden kenetlendiğini görüyoruz. Geçtiğimiz yıl Şanlıurfa takımının şampiyonluğu Adıyaman’ı heyecanlandırıyor. Bugün yaptığımız seçmelerde başarılı olan miniklerimizi tespit ettik. İlçelerde de önümüzdeki günlerde İlçe Milli Eğitim Müdürlüklerimizin de desteği ile gidip daha yetenekli olan çocuklarımız için mesai harcayacağız” diye konuştu.

Kaynak: İHA