Eskişehir Polisinin 'Kontör ve Para Dolandırıcılığı” İle Mücadelesi

Eskişehir İl Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü’nün vatandaşları suçlara karşı bilgilendirme ve bilinçlendirme çalışmalarına aralıksız devam ettiği bildirildi.


Emniyetten yapılan açıklamada, bu kapsamda 2013 yılında başlayan ve halen devam eden “kontör dolandırıcılığı ile mücadele kampanyası” çerçevesinde; Büyükşehir Belediye Başkanlığına bağlı noktalarda, 100 adet raket, 50 adet billboard, ana kavşaklar üzerinde bulunan 4 adet büyük led ekranlarda gösterilmek üzere 2 dakikalık kısa metrajlı film hazırlanarak yayınlanmasının sağlandığı belirtildi.

Açıklamada, “Odunpazarı Belediye Başkanlığı sorumluluk bölgesinde vatandaşların yoğun olarak bulunduğu bulvar ve ana güzergahlar üzerine; 20 adet raket, 10 adet billboard, 4 adet pankart asılmıştır.

Tepebaşı Belediye Başkanlığı sorumluluk bölgesinde vatandaşların yoğun olarak bulunduğu bulvar ve ana güzergahlar üzerine; 20 adet raket, 10 adet billboard, 8 adet pankart asılmıştır” denildi.

CUMA VAAZINDA 300 BİN KİŞİ BİLGİLENDİRİLDİ
2 hafta üstü üste Cuma vaazlarında yaklaşık 300 bin kişinin kontör ve para dolandırıcılığı olaylarına ilişkin bilgilendirildiği de aktarılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:
“İl Müftülüğü ile koordineli olarak proje konusunda hazırlanan metinden faydalanılarak, iki hafta üst üste yapılan cuma vaazı aracılığıyla yaklaşık 300 bin kişi bilgilendirilmiştir. 19 Eylül 2014 Cuma günü ilimiz Atatürk Stadyumu’nda Eskişehirspor-Gençlerbirliği arasında oynanan futbol müsabakasında; müsabaka öncesi, devre arası ve müsabaka sonrasında skorboardda 155 Polis İmdat ve kontör dolandırıcılığı hakkında tanıtıcı kısa metrajlı video ile stadyumda saha içerisinde bulunan dijital reklam panolarında bilgilendirici yayın yapılmıştır. Ayrıca; seremoni öncesinde Gençlerbirliği Spor kulübü oyuncularının ellerinde “kanmayın; hiçbir kamu görevlisi sizi arayarak kontör/para talep etmez” yazısının bulunduğu branda afişi tutarak sahaya çıkmaları sağlanmış olup, gerekli bilgilendirilmeler yapılmıştır. Eskişehir’in huzuru için halkımızın verdiği destek ile suç ve suçlarla mücadelemiz kararlılıkla devam etmektedir.”

Kaynak: İHA