Süper Lig Hakeminden Diyarbakırspor’a Eğitim

Diyarbakır bölgesinin başarılı Spor Toto Süper Lig hakemi Nihat Mızrak, Diyarbakırsporlu futbolcular ve teknik heyete, oyun kuralları ve bu sezon uygulanacak değişiklikler hakkında bilgi verdi.


Sümerpark Ortak Yaşam Alanı’ndaki Cep Sineması’nda yapılan ve Diyarbakırspor Futbol Şube Sorumlusu Cemal Doğrul, teknik heyet ile futbolcuların katıldığı 2 saatlik mini seminerde hem görüntülü hem de teorik eğitim veren Mızrak, futbolculara çeşitli soruların yer aldığı bir test vererek cevaplandırmalarını istedi. Mızrak, hakemlerle uğraşmak yerine kendi işlerine odaklanmaları halinde bu durumun başarıyı getireceğini söyledi.

Daha sonra hakem-futbolcu diyalogları ve kart gerektiren pozisyonlarla ilgili örnekleri oluşturan görüntüleri izlettirerek bilgiler veren Mızrak, TFF ve MHK’nın yeni uygulamaları konusunda da uyarılarda bulundu. 14 yıldan beri Spor Toto Süper Lig’de maç yönettiğini belirten Mızrak, “Hakemler de futbolcular da hata yapıyor, yapacak da. Ancak bu hataları asgariye indirmek gerekir. Futbolcuların yaptığı hataların bedeli takımlarına olumsuz yansıyor. Bazı alışkanlıklar var ve bunların değişmesi şart. Teknik adam ve futbolcuların en az hakemler kadar kuralları bilmesi ve bunlara dikkat etmesi lazım. Mesela hakemlerle uğraşmayın. Kendi işinize odaklanın. Bunu yaparsanız ne hakemlerle ne de başkalarıyla sorununuz olmaz” dedi.

“ÖNYARGILARLA HAREKET ETMEYİN”
MHK’nın bazı konularda taviz verilmemesini istediğini kaydeden Mızrak, daha sonra soru-cevap şeklinde futbolcularla konuşarak kafa karışıklığına yol açan konularda aydınlatıcı bilgiler aktardı. Mızrak, kentin futbolculardan olan beklentisini de dile getirerek, “Diyarbakır, Süper Lig yaşamış önemli bir kent. Bu kentin bir an önce hak ettiği yere gelmesini istiyoruz. Bu kadar yatırımın karşılığında sizden istenen şampiyonluk kazanmamızdır. Hakemler konusunda önyargılarla hareket etmeyin. İnşallah sezon sonunda özlenen şampiyonluğu kentimize kazandıracaksınız” diye konuştu.

KULÜPTEN NİHAT HOCAYA TEŞEKKÜR
Diyarbakırspor Kulübü de eğitim desteğinden dolayı Mızrak’a teşekkür etti. Kulüpten yapılan açıklamada, “Kentimizin hakemlikteki gurur kaynağı olan Nihat Mızrak hocamızın teknik heyet ve futbolcularımıza eğitim vermesi bizleri çok mutlu etti. Çok başarılı bir çalışma oldu. Futbolcularımız alanında uzman olan hocamızdan çok değerli bilgiler aldılar. Bundan sonra da hocamızdan yararlanmaya çalışacağız. Nihat Mızrak hocamıza katkılarından dolayı teşekkür ediyoruz” denildi.

Diyarbakırsporlu futbolcular, eğitim çalışmasından sonra Sümerpark’ın doğal güzellikleri içinde toplu olarak resim çektirdi.

Kaynak: İHA