Atletizm Milli Takımda Seçme Heyacanı

Atletizm Milli Takımı seçmeleri Cuma günü başlıyor.

Erzurum’da kampta bulunan atletlerden milli takımın alt yapısını oluşturmak için seçme yarışları yapılacak.
Türkiye Atletizm Federasyonu, Turkcell’in ana sponsorluğu ve destekleriyle minik, yıldız ve gençlerde Atletizm Milli Takım kampı başlattı. Bu kamp tüm hızıyla sürerken Cuma ve Cumartesi günleri seçme yarışları yapılacak. Türkiye Atletizm Federasyonu Teknik Kurul Üyesi Hanifi Aslantürk, 84 antrenör ve 448 sporcunun Erzurum kampında yer aldığını belirterek, Cuma ve Cumartesi günü Milli Takımın alt yasını oluşturacak atletleri seçeceklerini belirtti.

Türkiye Atletizm Federasyonu Başkanı Fatih Çintimar ise Türk Atletizmini sağlam temeller üzerine oturtmak için Turkcell’in destekleri ile Erzurum’da kamp başlattıklarını ve bu katma geleceğin atletlerini seçeceklerini söyledi.

Çintimar, “Antrenörlerimiz ve teknik kurul üyelerimiz şu anda kampta harıl harıl çalışıyorlar. Cuma ve Cumartesi günü atletizmin tüm branşlarında Milli takım için seçme yapacağız. Seçmeleri kazanan sporcular hedef 2020 projesi kapsamında yoğun bir çalışma temposunun içine girecekler” dedi.

SPORCULARA VE ANTRENÖRLERE MALZEME DESTEĞİ
Türkiye Atletizm Federasyonu Başkanı Fatih Çintimar, Erzurum’da kampta bulunan tüm antrenör ve sporculara federasyon olarak malzeme desteğinde de bulunduklarının altını çizerek, “Erzurum kampına katılan tüm sporcuları federasyon olarak kayıt altına aldık. Bu sporcular hep bizim gözetimimizde olacak. Seçmeleri kazanan sporcuları atletizmde yetenekli oldukları branşlara yönlendireceğiz. Şu anda Erzurum kampımız son derece güzel bir ortamda devam ediyor” dedi.

Erzurum’daki kampın müdürlüğünü Güven Gülüm ile İkram Sönmez yapıyor. Atletlere antrenmanlarının dışında sağlıklı beslenme ve diğer aktiviteler konusunda da eğitim veriliyor.

Kaynak: İHA