Yelken Tutkunlarının Ödül Sevinci

Bursa’nın ev sahipliğinde gerçekleştirilen Türkiye Yelken Federasyonu fikstüründeki ‘III.

Bölge II. Ayak Yelken Müsabakaları’, 4 gün boyunca Burgaz’da coşkulu görüntülere sahne olurken, yarışlar ödül töreniyle sona erdi.
Türkiye Yelken Federasyonu fikstüründeki ‘III. Bölge II. Ayak Yelken Müsabakaları’ ödül töreni sporcuların heyecanına sahne oldu. Bursa Büyükşehir Belediyespor Kulübü ve Burgaz Yelken Kulübü’nün ev sahipliğinde Mudanya’ya bağlı Güzelyalı Burgaz’da gerçekleştirilen yarışlar, ‘Optimist’, ‘Laser 4.7’ ve ‘Laser Radial’ olarak 3 kategoride yapıldı. Bursa Büyükşehir Belediyespor Kulübü sporcularının da katıldığı yarışlarda 9 takım ve 60 sporcu şampiyonluk için kıyasıya yarıştı.

Ödül töreninde Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı ve Bursa Büyükşehir Belediyespor Başkanı Recep Altepe’nin spora verdiği değeri anlatan Bursa Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili ve Büyükşehir Belediyespor Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi Abdullah Karadağ, “Bursa Büyükşehir Belediyespor Kulübü’nün ‘Büyükşehir’den Olimpiyatlara’ şeklinde bir sloganı var. Aynen burada olduğu gibi olimpiyatlara da gideceğiz. Turistik ziyaret değil, başarılarımızla gideceğiz, İstiklal Marşı’nı dünyaya duyuracağız. Gençlerimizden Türkiye, Avrupa ve Dünya şampiyonları çıkacaktır, inanıyoruz” dedi.

Başkanvekili Karadağ, yarışlarda dereceye giren sporculara ödüllerini vererek, başarının sevincini sporcularla paylaştı. Programa katılan AK Parti İl Başkan Yardımcısı Davut Gürkan, Güney Marmara Sahil Güvenik Komutanı Tayfun Paşaoğlu, Bursa Büyükşehir Belediyespor Kulübü Müdürü Taha Başparmak, Bursa Yelken Kulübü Başkanı Sürel Solaközlü, Türkiye Yelken Federasyonu (TYF) Sorumlusu Ali Turgut, Burgaz Yelken Kulübü 2. Başkanı Önder Cesur, Burgaz Yelken Kulübü Başkanı Aynur Cesur, Mudanya Yelken Kulübü Başkanı Alper Tataroğlu da başarılı sporculara madalyalarını verdi.

Şampiyonada optimist genel kategoride Meriç Erdağlı optimist genel kız kategorisinde Alev Erkan, junior genel kategorisinde Meriç Erdağlı, laser 4.7 genel kategorisinde Mert Cicigül, laser 4.7 kız kategorisinde Ayşenur Orhan birinci oldu.

Kaynak: İHA