Akhisar Belediyespor 2 - 0 Fenerbahçe

Spor Toto Süper Lig Süleyman Seba Sezonu'nun 4. hafta maçında Akhisar Belediyespor, Fenerbahçe'yi Theofanis Gekas'ın golleriyle 2-0 yendi.

Spor Toto Süper Lig'de 4. hafta mücadelesinde Akhisar Belediyespor ile Fenerbahçe kozlarını paylaştı. Manisa 19 Mayıs Stadı'nda oynanan ve Deniz Çoban'ın yönettiği maç Akhisar'ın 2-0'lık üstünlüğüyle sona erdi.

Ev sahibine galibiyeti getiren golleri 23 ve 48. dakikalarda Theofanis Gekas kaydetti. 34 yaşındaki futbolcu gol sayısını 6'ya yükseltirken arka arkaya 3 maçta 2'şer kez ağları sarstı. 86 dakika sahada kalan Yunan futbolcu alkışlarla kenara geldi.

Alınan bu sonucun ardından Akhisar puanını 10 yaparken, Fenerbahçe ise 7 puanda kaldı.

Ligin bir sonraki haftasında Akhisar deplasmanda İstanbul Başakşehir ile karşılaşacak olurken, Fenerbahçe sahasında Torku Konyaspor ile mücadele edecek.

MAÇA FAZLA İLGİ YOKTU

Manisa 19 Mayıs Stadı'ndaki maça taraftarlar fazla ilgi göstermedi. Yaklaşık 500 Fenerbahçe taraftarı Gediz tarafındaki kale arkası tribünde takımlarını destekledi. Tribünlerde 2000'e yakın da Akhisarlı vardı. Maç, Akhisar Belediyespor'un 4 büyüklerle oynadığı en az seyirciyi tribüne çeken mücadele olarak da kayıtlara geçti.

DEV PANKART


Akhisar Belediyespor taraftarları, karşılaşma öncesi maraton tribünde, 'Biz de bilirdik İstanbul takımı tutmayı, kendimize yakıştıramadık doğduğumuz şehri satmayı' yazılı 50 metre uzunluğunda dev pankart açtı.

EMENİKE YEDEKTE


Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal, ilk 11'de sürpriz yaptı. Kartal, geçen hafta oynanan Gaziantepspor maçında henüz 58'inci dakikada oyundan aldığı Emenike'yi kulübeye çekti. Nijeryalı futbolcunun yerine ilk 11'de beşinci yabancı olarak Webo görev yaptı. Webo, bu sezon ilk kez as kadroda şans buldu. Fenerbahçe'de Volkan'ın yokluğunda kaleyi yine Mert Günok korurken kaptan Emre'nin yerine ise Alper oynadı.

AKHİSAR AYNI KADRO


Akhisar Belediyespor'u sezonun ilk üç maçında liderlik koltuğuna taşıyan teknik direktör Mustafa Reşit Akçay, kadroda değişiklik yapmadı. Akçay, takımını Erciyesspor deplasmanındaki ilk 11'le sahaya sürdü. Çapraz bağlarından ameliyat olacak Akçay maça yine koltuk değnekleriyle çıktı.

BİLAL vs MERT GÜNOK!


Ev sahibi ekip yıldız oyuncusu Bilal Kısa ile henüz 3. dakikada gole yaklaştı. Kaleci Mert'in önde olduğunu gören Bilal, orta yuvarlağın içinden kaleye vuruşunu yaptı ama Mert topa son anda yetişerek kornere çeldi.

GEKAS PERDEYİ AÇTI


Her iki takım da rakip kalede gol ararken Yunan golcü Gekas perdeyi açan isim oldu. Gekas'a uzun gönderilen topta Bruno Alves topa yükseldi ama dokunamadı. Gekas Alves'ten geçen topa ceza alanı içinden çok sert vurdu ve dakikalar 22'yi gösterdiğinde topu ağlara gönderdi.

YUNAN GOLCÜ DURMUYOR


Oldukça hareketli geçen mücadelenin ilk yarısında Gekas'ın golüyle kapanış yapılırken, golcü futbolcu skoru da 2-0'a taşıyan isimdi. 48. dakikada gelişen Akhisar kontraatağında Bruno, topu sağ kanattan ceza alanına kadar taşıyıp pasını sol çaprazdaki Gekas'a verdi. Gekas'ın topu gelişine sert ve düzgün vuruşu ağlarla buluştu.

ALVES DİREĞE TAKILDI


Gekas'ın gollerinin ardından 3. golü aramak için rakip kalede baskı kuran Akhisar, hücum futbolunu bırakmazken, Fenerbahçe'de kritik bir gol kaçtı. 60. dakikada sol çaprazdan kullanılan frikikte topun başına geçen Bruno Alves'in şutunda Oğuz'un müdahalesi sonucu meşin yuvarlak oyun alanına döndü

KARTAL'DAN EMENIKE HAMLESİ


Teknik direktörü İsmail Kartal oyuna ilk müdahalesini Emmanuel Emenike'yi sahaya alarak yaptı. 64. dakikada Bruno Alves'i kenara çeken Kartal, Nijeryalı golcü sahaya sürdü. 72'de ise Kuyt'un yerine Mehmet Topal sahaya girdi.

F.BAHÇE BASKIYI KURDU

Değişikliklerle birlikte gole daha çok yaklaşan Fenerbahçe, baskısını arttırdı. Uzatma anlarında Emmanuel Emenike ve Mehmet Akyüz karşı karşıya pozisyonlardan yararlanamayınca skor değişmedi. Akhisar oyunu kendi sahasında kabullenirken defansta başarılı işler yapınca gole geçit verilmedi ve maç 2-0'lık skorla tamamlandı.