Trabzonspor 1-1 Kasımpaşa

Trabzonspor, sahasında öne geçtiği Kasımpaşa maçından 1-1’lik skorla ayrıldı; ligde 4. karşılaşmasında 4. beraberliğini aldı.

Ev sahibi, Yusuf Erdoğan ile öne geçti. Oyuna 68'de giren Oscar Scarione, maç boyu yıldızlaşan Onur Kıvrak'ı 86'da yıktı.

Karşılaşma öncesi istatistikler Kasımpaşa'nın lehine gibi duruyordu. İstanbul ekibi, Trabzonspor ile oynadığı son 3 maçı kaybetmemiş; içerideki 2 karşılaşmayı kazanmış ve deplasmandan 0-0 beraberlikle dönmüştü.

Trabzonspor ise son dönemde iç sahada zorlanıyordu. Oynadığı son 9 lig maçının sadece 3'ünü kazanmış, 3'ünü de kaybetmişti.

Ayrıca Kasımpaşa dışarıda da zor kaybediyordu. Son 17 deplasmanının sadece 2'sinde mağlup olmuş ve 6 galibiyet almıştı.

Yenilgiden son dakikada Oscar Cardozo'nun penaltısıyla kurtulduğu İstanbul Başakşehir deplasmanı da, Trabzonspor için zor geçmişti.

Sahaya bir taraftarın girdiği maçta hakeme itirazdan atılan Trabzonspor Teknik Direktörü Vahid Halilhodzic, aldığı ceza nedeniyle Kasımpaşa karşısında sahada takımının başında değildi.

İlk 3 haftayı 3 beraberlikle kapayan ve bu süreçte sadece 1 gol (penaltıdan) bulabilen Karadeniz temsilcisi, Avni Aker'deki Kasımpaşa maçına mutlak galibiyet için çıktı.

Trabzonspor'un 11'i Onur, Zeki Yavru, Belkalem, Papadopoulos, Musa Nizam, Medjani, Soner, Sefa, Mehmet Ekici, Yusuf, Cardozo şeklindeydi. Geçen ligde ilk kez forma giydiği (sonradan) maçta ilk golünü penaltıdan atan Oscar Cardozo, bir lig maçında ilk kez 11'deydi.

Bordo-mavili ekipte Aykut Demir, Mustafa Yumlu, Özer Hurmacı, Deniz Yılmaz, Jose Bosingwa, Kevin Constant ve Mustapha Yatabare'nin sakatlıkları vardı.

İlk 3 haftada 5 puan toplayan Kasımpaşa ise sahaya Isaksson, Orhan Şam, Donk, Barış, Sancak, Castro, Alpaslan, Tunay, Viudez, Babel, Adem Büyük 11'iyle çıktı.

Trabzonspor mutlaka galip gelmek zorunda olduğu karşılaşmaya, beklenildiği gibi hızlı ve iştahlı başladı.

Bordo-mavili ekip golü de 16'da buldu... Oscar Cardozo'nun kafayla indirdiği topta Soner Aydoğdu, alametifarikası olan sol ayağıyla Yusuf Erdoğan'ın önüne müthiş bir ara pası çıkardı. Yusuf da plaseyle kalecinin üzerinden topu ağlarla buluşturdu.

Hazırlanışı bakımından 22.5 yaş ortalamalı bu gol, Trabzonspor'un bu sezon ligde evinde bulduğu ilk goldü.

26'da Sefa Yılmaz'ın topuk pasında ceza sahası dışı sol çaprazında topla buluşan Mehmet Ekici, bekletmeden uzak direğe doğru vuruşunu yaptı. Şutunda top az farkla auta çıktı.

38'de Donk savunmadan topla çıktı. Driplingle ceza sahasına girdi, topu içeri çıkardı. Tunay'ın boş kaleye gönderdiği şut kaleye girecekken Belkalem topu son anda çizgiden çıkarıp golü önledi.

45+1'de Tunay Torun sağ kanattan ceza sahası içine ortaladı. Ryan Babel'in müthiş yükselerek vurduğu kafa vuruşunda topu Onur

Kıvrak müthiş bir refleksle kornere çeldi.

İlk yarı 1-0 Trabzonspor'un üstünlüğüyle bitti.

İkinci devrenin ilk 15 dakikalık bölümü pozisyon açısından çok kısırdı.

57'de Trabzonspor'da oyuncu değişikliği oldu; Soner'in yerine Salih Dursun girdi.

66'da Yusuf Erdoğan bu kez sağ kanattan çalımlarla ilerleyip ceza sahasına kadar girdi; şutu savunmadan döndü. Dönen topa gelişine vuran Mehmet Ekici'nin şutunu ise kaleci Isaksson çıkardı.

71'de ceza sahası dışında topla buluşan Ryan Donk, kaleye uzak bir mesafe olmasına karşın vuruşunu yaptı. Şutunda top savunmaya çarparak kornere çıktı.

74'te Alpaslan Öztürk'ün pasında topla buluşan Oscar Scarione, önündeki boş alanı kullanarak ceza sahası içerisine doğru hareketlendi; ceza sahasına girmeden yerden vuruşunu yaptı. Şutunda Onur Kıvrak başarılıydı.

76'da hızlı gelişen atakta orta alanda topla buluşan Scarione, sağ kanattan ceza sahası içerisine doğru hareketlenen Viudez'i gördü. Pasında topla buluşan Viudez çaprazda kaleci Onur ile karşı karşıya kaldı. Vuruşunda Onur bir kez daha gole izin vermedi.

86'da Kasımpaşa skora denge getirdi. 68'de Castro'nun yerine oyuna giren Oscar Scarione uzaktan sol ayağıyla şutunu çekti. Onur'un yetişemediği ve köşeye giden top ağlarla buluştu.

Karşılaşma 1-1 sonuçlandı.

Trabzonspor böylece ligde 4. maçında 4. beraberliğini aldı ve yine kazanamadı.

Yenilmezliğini sürdüren Kasımpaşa ise puanını 6'ya çıkardı.