Sea To Sky Orman Yarışı'nın Galibi Graham Jarvis

Antalya'nın Kemer ilçesinde bu yıl 5.'si düzenlenen ve kısa sürede dünyanın sayılı hard enduro şampiyonaları arasına giren Red Bull Sea To Sky Uluslararası Enduro Yarışı'nın ikinci gününde yapılan Orman Yarışı'nı, İngiliz Graham Jarvis kazandı.


Toplam 27 ülkeden 213 sporcunun 30 saniye arayla birer birer start aldığı sabah 09.00'da Gedelme mevkinden başlayan Orman Yarışı'nın Mezarlıkdibi, Ovacık, Gedelma, Sumakseniri ve Kesme Boğazı mevkilerinde süren 75 kilometrelik etabında ilginç görüntüler ortaya çıktı. Kesme Boğazı mevkindeki dere yatağında yarışçıların çoğu, sporseverlerin yardımıyla ilerleyebildi. Zorlu yarışı, 2011 ve 2012'de Sea To Sky şampiyonu olan İngiliz Graham Jarvis 1 saat 32 dakika 54 saniyede tamamlayarak birinci oldu. Geçen yılın şampiyonu İngiliz Jonny Walker ise 1 saat 33 dakika 10 saniye ile ikinci, Alman Andreas Lettenbichler ise 1 saat 33 dakika 48 saniye ile üçüncü oldu.

BÜYÜK YARIŞ YARIN
Şampiyonada yarın koşulacak Olimpos Dağ Yarışı'na, organizasyonun ismine ilham veren "Denizden gökyüzüne" konseptine uygun olarak Çamyuva sahilinden verilecek startla başlanacak. Sporcular, Ağva Deresi boyunca beceri isteyen parkurda ilerleyecek. Sapandere mevkindeki zorlu engelleri aştıktan sonra Gedelma, Yayla Kuzdere, Gürleyik, Çukuryayla'ya ulaşacak ve ağaçların sona erdiği 1700 metreden sonra sarp kayalıklara tırmanacak olan sporculardan 2365 metredeki zirveye ulaşabilen ilk 10 sporcuya 6 bin Euro'dan 200 Euro'ya doğru azalan oranda para ikramiyesi verilecek.

Kaynak: İHA