Beşiktaş 1-1 Eskişehirspor

Spor Toto Süper Lig'in 4. haftasında Beşiktaş sahasında Eskişehirspor ile 1-1 berabere kaldı.

Spor Toto Süper Lig'in 4. haftasında Beşiktaş evinde Eskişehirspor ile karşı karşıya geldi. Atatürk Olimpiyat Stadı'nda oynanan mücadele karşılıklı goller sonrasında 1-1 sona erdi.

Beşiktaş, mücadelenin 21. dakikasında Olcay Şahan'ın golü ile öne geçerken, Eskişehirspor'un beraberlik sayısı 71. dakikada Berkay Dabanlı ile geldi. Öte yandan mücadelenin 86. dakikasında Eskişehirspor'dan Mori, kırmızı kart ile oyun dışında kaldı.

Bu sonucun ardından siyah-beyazlı ekip bu sezon ligde Atatürk Olimpiyat Stadı'nda oynadığı ikinci maçtan da 3 puan çıkartamazken, puanını 8'e yükseltti. Eskişehirspor ise puanını 5 yaptı. Hafta arasında Tottenham ile UEFA Avrupa Ligi'nde karşılaşacak olan Beşiktaş, Süper Lig'in 5. haftasında ise deplasmanda Balıkesirspor'a konuk olacak. Eskişehirspor ise bir sonraki maçında evinde Çaykur Rizespor'u konuk edecek.

BILIC'TEN TEK DEĞİŞİKLİK

Beşiktaş Teknik Direktörü Slaven Bilic, geçen haftaki Bursaspor maçının kadrosundan 1 değişiklik yaparak, takımını Eskişehirspor karşısına çıkardı.

Bursaspor karşısında savunmanın sağında görev verdiği Necip Uysal'ı yedek soyunduran Hırvat teknik adam, bu bölgede Serdar Kurtuluş'a görev verdi. Serdar, bu sezon Spor Toto Süper Lig'de ilk kez ilk 11'de sahaya çıktı.

OĞUZHAN 11'DE, SOSA YİNE YEDEK

Bilic, Bursaspor maçında 43. dakikada oyundan aldığı Oğuzhan Özyakup'a Eskişehirspor maçında ilk 11'de şans tanıdı.

Bursaspor karşısında Oğuzhan'ın yerine oyuna giren ve ikinci yarıda atılan golde asist yaparak, takımının galibiyetinde rol oynayan yeni transfer Jose Sosa ise yine yedek kulübesinde oturdu.

FORVETTE DEMBA BA

Sakatlığını atlattıktan sonra geçen haftaki Bursaspor maçında ilk 11'de sahaya çıkan Senegalli futbolcu Demba Ba, Eskişehirspor karşısında da forvette görev aldı.

Demba Ba'nın arkasında Oğuzhan Özyakup forma giyerken, orta alan Gökhan Töre, Hutchinson, Veli Kavlak ve Olcay Şahan'dan oluştu. Savunmada Serdar Kurtuluş, Tomas Sivok, Pedro Franco ve İsmail Köybaşı görev yaptı. Kaleyi ise yine Tolga Zengin korudu.

Bilic, Bursaspor maçında olduğu gibi Ramon Motta'yı yedek soyundurup, savunmanın solunda İsmail Köybaşı'nı oynattı.

ERSAN GÜLÜM KADRODA

Sakatlığı nedeniyle Asteras ve Bursaspor maçlarında forma giyemeyen Ersan Gülüm, Eskişehirspor maçında 18 kişilik kadroda yer aldı.

Siyah-beyazlılarda Ersan Gülüm'ün yanı sıra yedek kulübesinde Cenk Gönen, Sosa, Necip Uysal, Kerim Frei, Cenk Tosun ve Motta oturdu.

Beşiktaş'ta sakatlığı süren Mustafa Pektemek ise kadroya alınmadı.

BEŞİKTAŞ'IN GOLCÜSÜ OLCAY

Ağır bir zeminde ve şiddetli bir rüzgarın olduğu ortamda oynanan mücadeleye iki takım da tutuk başladı. Beşiktaş, Eskişehirspor'a oranla rakip yarı alanda daha fazla yer alırken, aradığı golü de 21. dakikada Olcay Şahan ile buldyu.

Sağ çaprazdan ceza alanına sokulan Gökhan pasını ceza alanına sokulan Serdar'a gönderdi ve o da son çizgiye inmeden topu yerden ceza alanına çevirdi. Savunmadan seken top tekrar Serdar'ın önünde kaldı ve bekletmeden ortasını arka direğe doğru gönderdi. Bu noktada bulunan Atiba kafa vuruşunu yaptı. Top kaleci Ruud Boffin'den sekerek sağ kale direğinin yanındaki Olcay'ın önünde kaldı ve Beşiktaş'ın son dönemdeki golcüsü, müsait pozisyonda vurarak ağları sarstı ve takımını öne geçirdi.

ESKİŞEHİR ATTI AMA, OFSAYT...

Yediği golün ardından beraberlik için ataklara başlayan Eskişehirspor, karşılaşmanın 28. dakikasında çok tartışılan bir pozisyon yakaladı.

Orta alandan gelişen Eskişehirspor atağında Ömer Şişmanoğlu'nun ara pasında Funes Mori, ceza sahası içinde topla buluştu ve plase vuruşu ile topu filelere gönderdi. Ancak bu gol ofsayt gerekçesi ile hakem Çağatay Şahan tarafından iptal edildi. Es-Es'li oyuncular kararın ardından ciddi itirazlarda bulundu.

BEŞİKTAŞ'TA SOSA OYUNDA

Karşılaşmanın ilk yarısı 1-0 Beşiktaş üstünlüğü ile sona ererken, siyah-beyazlılar mücadelenin 2. yarısında bir türlü istediği etkinliği sahaya yansıtamadı. Kopuk bir görüntüde olduğu gözlenen Beşiktaş'ta teknik direktör Slaven Bilic, maça müdahale etmek zorunda kaldı.

60. dakikada ilk oyuncu değişikliği gerçekleşti ve Oğuzhan Özyakup oyundan alınırken, yerine Beşiktaş'ın yeni transferlerinden Jose Sosa oyuna dahil oldu.

ES-ES BASTIRDI VE...

Beşiktaş'ın oyundan düşmesini fırsat bilen Eskişehirspor, rakip kaleyi daha fazla rahatsız etmeye başladı ve beraberlik sayısını 71. dakikada buldu.

Sol kanattan kullanılan köşe vuruşunda Erkan Zengin ortasını ön direğe doğru gönderdi. Savunmadan seken top penaltı noktası üzerindeki Berkay'ın önünde kaldı ve bekletmeden vuruşunu yapan Berkay, topu üst direkten filelerle buluşturarak takımına beraberliği getirdi.

ESKİŞEHİRSPOR 10 KİŞİ TAMAMLADI

Bu golün ardından Beşiktaş'ın yaptığı ataklar sonuç vermezken, kendi sahasına çekilen Eskişehirspor'da Funes Mori, 86. dakikada düdükten sonra topa vurduğu için ikinci sarı kartın ardından kırmızı kart ile oyun dışında kaldı ve deplasman ekibi maçın son bölümünde 10 kişi mücadele etmek zorunda kaldı.

Karşılaşma 1-1 sona erdi.