Tokatspor’a 44 Bin Tl Para Cezası

Tokatspor’un sahasında oynadığı Yeni Malatyaspor maçında çıkan olaylar nedeniyle PFDK’dan 44 bin TL para cezasının yanı sıra teknik direktör ve kaleci antrenörüne 5 maç ceza müsabakaya giriş yasağı geldi.


Spor Toto 2. Lig Beyaz Grup’ta mücadele eden Tokatspor’un geçtiğimiz hafta sahasında konuk ettiği Yeni Malatyaspor maçında yaşanan olaylar nedeni ile ceza geldi. Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu'nun almış olduğu karar gereği Tokatspor Kulübü'ne, çirkin ve kötü tezahürat nedeniyle ve bu eylemin aynı sezon içinde ev sahibi olduğu müsabakada ilk kez gerçekleştirilmesinden dolayı 4 bin, aynı müsabakada Tokatspor Kulübü'nün taraftarlarının neden olduğu saha olayları nedeniyle 4 bin, ambulansın seyircilerin alınmasından sonra stadyuma gelmesinden dolayı talimatlara aykırılık nedeniyle takdiren 4 bin TL olmak üzere 12 bin TL para cezası verildi.

Aynı müsabakada Tokatspor Kulübü Teknik Sorumlusu Ferruh Özgün'ün ile Tokatspor Kulübü Kaleci Antrenörü Mehmet Cömert'in müsabaka hakemine yönelik sportmenliğe aykırı hareketi ve idari tedbire uymamasından dolayı nedeniyle takdiren 5 resmi müsabakada soyunma odasına ve yedek kulübesine giriş yasağı cezası ile 16’şar bin TL para cezası verildi.

Tokarspor Kulübü Başkanı Emin Yılar, toplamda Tokatspor’a kesilen 44 bin TL para cezasını eleştirerek, “Bize göre hakemler maçımızı katlettiler, puan ve puanlarımıza sebep oldular. Ayrıca bu şekilde de ağır bir şekilde yargıladılar” dedi.

Ayrıca Türkiye Kupası 2. Tur maçında İstanbul Başakşehir’in Tokatspor’u 1-0 mağlup ederek bir üst tura yükseldiği maçla ilgili değerlendirme yapan Başkan Yılar, “Takımımız 90 dakika boyunca iyi bir oyun sergiledi. Güzel bir futbol oynadık, ezilmedik. Bu saatten sonra ligdeki yolumuza bakacağız” diye konuştu.

Tokatspor Kulübü Basın Sözcüsü İhsan Üluözlü ise Tokatspor taraftarına çağrıda bulunarak, “Bu tür cezalarla karşılaşılmaması için taraftarımızın gerekli hassasiyeti göstermesini rica ediyoruz. Fevri yaşanan olayların takımımıza zarar vereceği göz önünde bulundurulmalı. Ayrıca Yeni Malatyaspor maçının orta hakeminin sergilemiş olduğu tutumunda göz önünde bulundurulmasını istiyoruz" diye konuştu.

Öte yandan Yeni Malatyaspor Kulübü'ne de PFDK tarafından Tokatspor maçında taraftarlarının neden olduğu saha olayları nedeniyle 4 bin TL para cezası verildi.

Kaynak: İHA