Ronaldo için çılgın rakam

Manchester United, Cristiano Ronaldo’yu transfer etmek istiyorsa yaklaşık 140 milyon poundu gözden çıkarmak zorunda.

Son günlerde İngiliz basınında çıkan haberlerde Cristiano Ronaldo'nun, eski takımı Manchester United'a dönebileceği konuşuluyor. Fakat Kırmızı Şeytanlar onu transfer edebilmek için bazı mali yükümlülükleri yerine getirmek zorunda..

Guardian'da yer alan habere göre Manchester United'ın, Ronaldo'nun alacağı yıllık ücretle birlikte yaklaşık 180 milyon poundu gözden çıkarması gerekiyor. Şu anda Real Madrid'de haftalık 403 bin euro kazanan Portekizli yıldızın United'da 486 bin pound kazanması öngörülüyor. İngiliz ekibi, bonservis ücreti olarak da en az 77 milyon euro ödemek zorunda.

Yapılan hesaba göre Ronaldo'nun bonservisi ve 4 yıllık ücreti Manchester United'a en az 180 milyon euroya mal olacak.

Manchester United, Cristiano Ronaldo'yu 2003 yılında 17,5 milyon euroya transfer etmiş, 2009 yılında ise rekor bir ücretle 94 milyon euroya Real Madrid'e göndermişti.

Ronaldo, hakkında çıkan iddialara ise cevap vermekte gecikmedi. 5-1 kazanılan Elche maçı sonrası basına açıklamalarda bulunan Portekizli yıldız, “Geleceğimle ilgili yapılan bütün haberler spekülasyondan ibaret. Benim geleceğim Madrid'de. Sezon benim adıma güzel geçiyor, geleceğim hakkında konuşmayacağım” ifadeleri kullandı.

Manchester United teknik direktörü Louis van Gaal'in de geçtiğimiz günlerde Ronaldo hakkında yaptığı açıklama oldukça ses getirmişti: “Ronaldo gibi bir oyuncuyu kim istemez. Fakat Real Madrid'in onu bırakacağını zannetmiyorum.”