Kartepeli Karateciler Avrupa’da Madalyaları Topladı

Kartepe Belediyesi Gençler Birliği Spor Kulübü sporcusu karateciler, Avrupa’da katıldıkları Uluslararası Karate Şampiyonası’nda kazandıkları madalyalar ve sergiledikleri mücadeleler ile şampiyonaya damgasını vurdular.


Kartepe Belediyesi’nin spor okulları bünyesinde kurulan karate takımında yer alan Kartepe Bld. GB’li karateciler Avrupa’da ve Yalova’da katıldıkları şampiyonalarda madalyaları tek tek topladılar. Eylül ayında fırtına gibi esen Kartepe Belediye Gençler Birliği Spor Kulübü karatecileri ilk olarak 19-21 Eylül tarihleri arasında Almanya’da düzenlenen Uluslararası Karate Turnuvasında mücadele etti.

Avrupa’daki turnuvada bin 800 sporcu arasından Kartepe Belediye GB Spor Kulübü karatecileri toplamda 4 madalya kazandı. Kartepe'nin gurur kaynağı olan karateciler turnuvada; bayanlar kategorisinde 48 Kg’da Ebru Çiğdemli ile ikincilik, 54 Kg’da Gizem Özdemir ile üçüncülük elde ederken büyük bayanlar kategorisinde ise Sena Yılmaz üçüncülük kürsüne çıkarak bayrağımızı göndere çektirdi ve İstiklal Marşını okuttular.

Kartepe Belediyesi Gençler Birliği Spor Kulübü karatecileri 14 Eylül Pazar günü de Yalova’da yapılan İllerarası Karate Şampiyonası’nda 4 birincilik, 4 ikincilik, 3 üçüncülükle toplamda 11 madalya kazanarak takım halinde de ikinci oldu. 8 ilin katıldığı Yalova’daki şampiyonada 20 karateci ile ter döken Kartepe Bld GB karatecilerinin başarısıyla gurur duyduklarını belirten kulüp yetkilileri, “Bize desteğini ihmal etmeyen, sporun ve sporcunun her zaman yanında olan sporcu başkanımıza çok teşekkür ederiz. Başarılarımızı ve kazandığımız madalyaları bize verdiği destekten dolayı Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez’e armağan ediyoruz” dediler.

Kartepe’nin adını Avrupa’da başarıyla duyuran Kartepe BLD GB’nin karatecileriyle gurur duyduğunu belirten Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez, “Başarılı performanslarını yakından takip ettiğim kulübümüz karatecilerine her zaman güvendim. Bu güvenimizi madalyalarla taçlandıran geleceğimizin dünya şampiyonu olacak gençlerimiz Avrupa’dan da madalya ile dönmesi bizi çok mutlu etti. Kendilerini ve eğitmenlerini tebrik ederim. Her biri gurur kaynağımızdır. Farklı şampiyonalarda ilçemizi başarıyla temsil eden tüm sporcuları ve kulüp yetkililerinin başarılarının devamını diliyorum” dedi.

Kaynak: İHA