Volkan mı Mert mi?

Fenerbahçe'de kaleye Mert Günok mu yoksa Volkan Demirel mi kaleyi korumalı soruları sorulurken, Rüştü Reçber konuyla ilgili açıklama yaptı.

Fenerbahçe'de yeni hafta öncesi en çok konuşulan konulardan biri Akhisar maçında kaleye kimin geçeceği... Cezası sona eren Volkan Demirel ile ilk 3 maçta başarılı bir performans gösteren Mert Günok arasında kimin eldivenleri giymesi gerektiği sorusunu Fenerbahçe'nin 1994-95 ile 2002-03 ve 2004-05 ile 2006-07 sezonları arasında kalesini koruyan Rüştü Reçber'e sorduk. Kendisi de ikinci kaleci durumundayken Engin İpekoğlu'nun uzun süren sakatlığı sonrası 11'in vazgeçilmezi olan Reçber, şunları söyledi:

Futbolu bırakana kadar...

“Volkan'ın yokluğunda kaleye hep Mert geçti. En iyisini de yaptı ve çok iyi bir performans sergiledi. Hiçbir futbolseverin kafasında soru işareti kalmadı. Çok tecrübeli olmamasına rağmen Fenerbahçe gibi bir kalede ara sıra oynayıp da, başarılı olmak kolay değildir. Ne zaman görev verilse Mert hep üstesinden başarıyla geldi. Bir tarafta da Volkan gerçeği var. Volkan uzun yıllardır Fenerbahçe ve A Milli Takım kalesini koruyor. Tecrübe bakımından en üst noktada. Mert'in yaşı genç ve ilerleyen yıllarda hem Fenerbahçe hem Ay-Yıldızlı ekibin kalesini koruyacak en kuvvetli adayların başında geliyor.

Layıkıyla görevini yapıyor

Şahsi fikrim Volkan'ın tekrar kaleye geçmesidir. Çok büyük formsuzluk durumu olmadıkça Volkan'dan kaleciliği bırakana kadar verim almak en doğrusudur. Şu anda değişimin yeri ve zamanı değil. Engin abiden (İpekoğlu) kaleyi devraldığım zaman çok ciddi bir sakatlık geçirdi. Uzun bir süre oynayamayacaktı. Ben de ikinci kaleciydim. Akabinde de Parreira takımın başına geldikten sonra tekrardan kaleyi bana uygun gördü. Benim Barcelona'ya transferimden sonra Volkan da maçlar oynadı. Ben de ağır bir sakatlıktan geçirdikten sonra kaleye o geçti. Milli takımda da o oynadı ve layıkıyla yerine getirdi. Performansının en üst noktasında oynadı.

Milli takım da unutulmamalı

Tecrübeli ve iyi konsantre olduğunda çok iyi maçlar çıkarıyor. Yaşı nedeniyle şu anda sadece mesleğine odaklanıyor. Şu ortamda kaleci değişikliğinin doğru olmayacağını düşünüyorum. Volkan'ın oynaması milli takım için de önemli. Ancak nihai karar İsmail Kartal hocanındır.”