Çevre İçin Arabasız Bir Gün Etkinliği

21 Eylül Pazar günü 15.00-18.00 saatleri arasında, Çanakkale Kent Konseyi Kadın Meclisi kolaylaştırıcılığında, ‘Çevre için, Kent içi(n) Spor’ etkinliği gerçekleştirilecek.


Çanakkale Belediyesi, Çanakkale Belediyespor Kulübü, Kemalpaşa Mahallesi Muhtarlığı, Bianeldeyiz Grubu ve vatandaşların katılımıyla Çanakkale’nin trafik ve çevre kirliliğine dikkat çekmek, toplu taşıma araçları, bisiklet kullanımı veya yaya olarak ulaşımı teşvik etmek amacıyla ‘Çevre için, Kent içi(n) Spor’ etkinliği düzenlenecek. Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Sevgi Uluşal, “22 Eylül Dünya Araçsız gününde, biz de daha temiz çevre, daha temiz toplum, daha rahat solunabilir hava duyarlılığımızı ortaya koymak, araç kullanımının çevreye olumsuz etkilerine dikkat çekip farkındalık oluşturmak istiyoruz. 22 Eylül Dünya Otomobilsiz Kentler günü, özel otoların mümkün olduğunca az kullanılmaları, toplu taşıma ile ulaşım, bisikletli ulaşım ve yaya ulaşımın ön planda olması gerektiğini hatırlatmak üzere düzenlenen bir etkinliktir. 21 Eylül Pazar günü saat 15:00’te ‘Arabasız bir gün keyfi’ için, tüm kentlilerimizi, beyaz t-shortlerini giymiş, bisikletli veya yaya olarak ‘Çevre için, Kent içi(n) Spor’ etkinliğimize bekliyoruz” dedi.

Saat 15.00’de, Eski Belediye Önünden başlayacak olan etkinlik, Demircioğlu Caddesi, İnönü Caddesi, Piri Reis Caddesi, Donanma Kavşağı (Ordu Evi), Kayserili Ahmet Paşa Caddesi güzergahını takiben Çağlar Kaynak Basketbol Sahasında sona erecek.

Kaynak: İHA