Balıkesirspor 2-0 Galatasaray maç sonucu

Galatasaray, Spor Toto Süper Lig'in 3. haftasında deplasmanda ligin yeni ekiplerinden Balıkesirspor'a 2-0 mağlup oldu.

Gol perdesini Galatasaray'ın kiralık oyuncusu Sercan Yıldırım'ın açtığı maçta Balıkesirspor 2-0'lık galibiyetle 3 puanın sahibi oldu.

Balıkesir'de 1975 yılında oynanan son karşılaşmayı da Balıkesirspor 1-0'lık sonuçla kazanmıştı.

Galatasaray, Spor Toto Süper Lig 3. haftasında Balıkesirspor ile karşı karşıya geldi. Balıkesir Atatürk Stadı'nda oynanan mücadeleyi kazanan ev sahibi, sarı-kırmızılı takıma büyük bir şok yaşattı.

Karşılaşma boyunca istediği pozisyonları yakalayamayan Galatasaray'a karşın, Balıkesirspor 2 tehlikesinde golü buldu. Bal-Kes'e galibiyeti getiren goller 22. dakikada Sercan Yıldırım ve 44. dakikada Gökhan Ünal'dan geldi.

Bu sonucun ardından Galatasaray, 3 hafta sonunda 4 puanda kaldı. Balıkesirspor ise ligdeki ilk puanlarını aldı. Süper Lig'in 4. haftasında Galatasaray evinde Sivasspor ile karşılaşacakken, Balıkesirspor ise deplasmanda Gençlerbirliği'ne konuk olacak.

PRANDELLI'DEN TEK DEĞİŞİKLİK

Galatasaray'da teknik direktör Cesare Prandelli geçen haftaki Eskişehirspor maçı kadrosuna göre 1 oyuncu değişikliği yaptı.

İtalyan teknik adam, bu karşılaşmada sadece Veysel Sarı'ya görev vermezken, yerine Yasin Öztekin ilk 11'de sahaya çıkan isim oldu.

BAL-KES'TE 4 HAMLE

Balıkesirspor Teknik Direktörü İsmail Ertekin ise geçen hafta deplasmanda 2-0 mağlup oldukları Torku Konyaspor karşılaşması kadrosuna göre ilk 11'de 4 oyuncu değişikliğine gitti.

Ertekin, Galatasaray karşısında ilk 11'de Murat Gürbüzerol, Kerem Can Akyüz, İlhan Depe ve Abdülhamit Yıldız yerine Jabbie, Okan Alkan, Sercan Yıldırım, ve Bülent Cevahir'i ilk 11'de sahaya sürdü.

ESKİ G.SARAYLI, ASLAN'I AVLADI!

Karşılaşmaya oyunu rakip yarı alana yıkma isteği ile başlayan Galatasaray, Balıkesirspor'un sağlam savunması karşısında ilk dakikalarda son paslarda başarılı olamadı. Ev sahibi de geriye yaslanarak, kontra atakları kovaladı ve aradığı golü de 22. dakikada buldu.

Alanzinho'nun pası ile ceza sahası içerisinde sağ çaprazda topla buluşan G.Saraylı eski oyuncu Sercan Yıldırım, Aurelien Chedjou'dan sıyrıldıktan sonra şutunu çekti, Semih Kaya'ya çarpan top kaleci Fernando Muslera'yı kontrpiyede bırakıp ağlarla buluştu. Aslan büyük bir şok yaşadı.

GÖKHAN ÜNAL AFFETMEDİ

Bu dakikadan sonra da organize ataklar geliştirmekte zorlanan Galatasaray, topla oynama oranlarında önde kalsa da, pozisyon üretemedi. İlk yarının sonuna doğru da Balıkesirspor maçtaki 2. golü buldu.

44. dakikada Aurelien Chedjou'nun savunmadan uzaklaştırmak istediği top, Andre Santos'a çarpıp ceza sahası içerisinde sağ çaprazda bomboş pozisyonda bulunan Gökhan Ünal'a geldi. Gökhan Ünal'ın gelişine çektiği şut kaleci Fernando Muslera'nın solundan ağlarla buluştu. Bal-Kes farkı 2'ye çıkardı.

BURAK YILMAZ VE OFSAYT...

Mücadelenin ilk yarısı boyunca çok fazla efor sarfeden Burak Yılmaz, tam 6 kez ofsaytta kalarak dikkatleri çekti. Yardımcı hakemin verdiği ofsayt kararlarının birinde de, golcü oyuncu ağları sarstı.

38. dakikada aleci Emrullah Şalk'tan dönen topla penaltı noktası üzerinde bomboş pozisyonda topla buluşan Burak Yılmaz gelişine çektiği şutla topu ağlarla buluşturdu, ancak gol ofsayt olduğu gerekçesiyle geçerlilik kazanmadı.

İlk yarıyı Balıkesirspor 2-0 önde tamamladı.

2. YARIDA DA AYNI G.SARAY

Karşılaşmanın ikinci yarısına da aynı 11 ile sahada yer alan Galatasaray, bir türlü istediği pozisyonları bulamadı. Aslan'ın ikinci yarıdaki ilk tehlikesi 61. dakikada Sneijder ile geldi.

Sağ kanattan son çizgiye inen Bruma'nın ortasını Balıkesirspor savunması uzaklaştırmak istedi, ancak top penaltı noktası üzerinde bulunan Wesley Sneijder'e geldi. Hollandalı oyuncunun gelişine çektiği şut az farkla üstten dışarı çıktı.

PRANDELLI'NİN HAMLELERİ İŞE YARAMADI

Galatasaray'da beklenen golün bir türlü gelmemesi üzerine teknik direktör Cesare Prandelli 61. dakikada iki değişiklik birden yaptı.

Umut Bulut, Blerim Dzemaili'nin yerine karşılaşmaya dahil olurken, oyunda kaldığı süre boyunca istekli oyunu ile göze çarpan Bruma oyundan çıktı ve Emre Çolak oyuna girdi. 79. dakikada son oyuncu değişikliğini, Yasin'i kenara alarak, Pandev'i oyuna sürmesi ile yapan Prandelli, istediği geri dönüşü ise alamadı.

Kalan dakikalarda başka gol olmadı ve mücadele 2-0 Balıkesirspor'un üstünlüğü ile sona erdi.