Tofaş'ta Sezon Hazırlıkları

Türkiye Basketbol Ligi takımlarından Tofaş'ın yeni transferlerinden Tayfun Erülkü, Onur Çalban ve Erol Can Çinko, sezon öncesi değerlendirmelerde bulundu.

Kulüpten yapılan yazılı açıklamaya göre, Erülkü, takımdaki Türk oyuncuları milli takımlardan tanıdığını ve uyum sorununu kısa sürede çözeceğine inandığını bildirdi.
Tofaş'ı tercih etmesinde, kulübün genç oyunculara gösterdiği ilginin önemli etken olduğunu belirten Tayfun, "Burayı tercih etme nedenlerimden biri, fazla süre alabileceğimi düşünmem. Tofaş, kadro yapısıyla bunu ortaya koyuyor zaten. Ümit ve Genç Milli Takımlarımızın Avrupa şampiyonluklarının, önümüzü açtığını düşünüyorum" ifadesini kullandı.
Onur Çalban da alt yaş grubu milli takımlarında beraber çalıştığı Antrenör Erhan Toker'in takımında oynamaktan mutluluk duyduğunu belirtti.

Sahada genç oyuncu kavramının olmadığına inandığını vurgulayan Çalban, "Parkeye çıktığınız zaman kimse kimseye acımıyor. Bizim de birlik olup rakiplerimize acımamamız gerekiyor. Takımda rekabet bu sezon bir hayli fazla olacak. Yabancı oyunculardan formayı almak için hepimiz çok çalışmalıyız. Bu şekilde hem kendimizi hem de onları çalıştırmış olacağız" görüşlerini iletti.
Çinko ise kariyeri bakımından Tofaş'ın en doğru seçim olduğuna değindi.
Toker'in takımın başında olmasının kendileri için büyük bir avantaj olduğuna işaret eden Erol, şunları kaydetti:
"Antrenörler dışarıdan gelen genç oyuncuları genelde tanımaz fakat Erhan Hoca için bu geçerli değil. Türk oyuncuların tamamı bildiği isimler. Kendisinin A takım seviyesinde ilk deneyimi. Ben de ilk kez bir takımda bu kadar sorumluluk alacağım. Saha içinde elimden geleni yapmak istiyorum. Oyun anlamında henüz bir şey söylemek için çok erken ama karakter olarak hepsi çok iyi."

Kaynak: AA