Kulüpler 'Passolig' İçin 'Sabır' Dedi

Kulüp yöneticileri, taraftarın tepkisine neden olan "Passolig kart" uygulamasındaki sorunların kısa sürede çözüleceğine inanıyor.

Gaziantepspor Asbaşkanı Bülent Konca, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ligin ilk haftasını deplasmanda oynadıkları için Passolig kart konusunda ciddi sorunla karşılaşmadıklarını belirtti.

Bu konuyu yakından takip ettiklerini ifade eden Konca, "Ümit ediyorum ki en kısa sürede sorun çözülür ve liglerimizdeki sıkıntı sona erer" dedi.

- "Taraftarımızda da hata var"
İçel İdmanyurdu Başkanı Ali Kahramanlı da iç sahadaki Beşiktaş karşılaşmasını yaklaşık 12 bin seyircinin izlediğini söyledi.

Anadolu kentleri içerisinde en çok taraftarın İçel'deki maçta yer aldığını vurgulayan Kahramanlı, bu sayının yakalanmasında Beşiktaş'ın etkili olduğunu dile getirdi.
Beşiktaş karşısında 20 bin taraftar beklediklerini anlatan Kahramanlı, şöyle konuştu:
"Çok sayıda kişi kart alamadığı için stadın önünden geri dönmek zorunda kaldı. Bu anlamda sistem olarak bazı sıkıntılar yaşanıyor ancak taraftarımızda da hata var. Çünkü birçoğu işini son güne bıraktı. Her yeni dönem biraz sancılı geçer ancak bu sorunun geçeceğine inanıyorum. Biraz daha sabırlı olabilirsek problem çözülecektir. Birkaç haftaya kadar sistem düzelir ve taraftarlar Passolig olmadan maça giremeyeceğini görecektir."
PTT 1. Lig takımlarından Gaziantep Büyükşehir Belediyespor'un kulüp başkanı Abdulkadir Gözegir ise takımının ligin ilk haftasında yaklaşık 50 kişilik taraftar grubu karşısında oynadığını söyledi.

Passolig kart uygulamasında "sistemsel sorun" yaşandığını savunan Gözegir, "Maç öncesi yüzlerce taraftarımız kartı olmadığı için geri dönmek zorunda kaldı" diye konuştu.

Gözegir, yaşanan sorunun kısa sürede çözülmesini beklediklerini ifade etti.

- Adana cephesi
PTT 1. Lig takımlarından Adana Demirspor'un basın sözcüsü Tamer Gülcan ise Passolig kartı uygulamasında çeşitli sıkıntılar yaşandığını hatırlattı.
Sezonun ilk maçındaki taraftar sayısının geçen yıllara göre yüzde 40 oranında düştüğünü hatırlatan Gülcan, şunları kaydetti:
"Sistemin yeterince çalışmaması ve kartların tanımlanamaması taraftarımızı mağdur etti. Çoğu taraftarımız önceden başvuru yapmadığı için stada giremedi. Passolig yetkililerinin önlem alacağını düşünüyoruz. Taraftarımızın da bir önce başvuruda bulunup, önümüzdeki maçlarda takımlarına destek olmalarını istiyoruz."
Gülcan, Passolig kart uygulamasının takımlara fayda getireceğini dile getirdi.
Adanaspor Basın Sözcüsü Bülent Uzel de ilk karşılaşmayı deplasmanda oynadıkları için Passolig'i test etme imkanı bulamadıklarını söyledi.

Bu konuda hemen her takımın sıkıntı yaşadığını ifade eden Uzel, "Bu yeni sistem iyi anlatılamadı. Taraftarların çoğu kartın ne anlama geldiğini bilmiyor. Dolayısıyla bu konu daha iyi tanıtılmalıydı" diye konuştu.


Kaynak: AA