Galatasaray Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi Ergün Açıklaması

Galatasaray Kulübü Yönetim Kurulu ǜyesi ve Basın Sözcüsü şžükrü Ergün, sarı-kırmızılı kulüpte mali usulsüzlükler yaptığŸı gerekçesiyle görevinden alınan ve mahkemeye verilen eski hukuk işŸleri müdürü AyşŸegül Egemen'in, kendisi ve eşŸiyle ilgili açıklamalarına sert bir dille tepki gösterdi.

şžükrü Ergün, AA muhabirine yaptığŸı açıklamada, AyşŸegül Egemen'in bir televizyon kanalının canlı yayınına bağŸlanarak yönelttiğŸi iddiaları. sistematik saldırı olarak değŸerlendirerek, "Ancak bana ve Galatasaray Kulübü'ne saldırmak için eşŸimin adının kullanılması, aile değŸerlerini hiçe sayan son derece yakışŸıksız bir davranışŸtır ve tek kelimeyle ayıptır. Bu saldırıların asıl amacı bizim üzerimizden Galatasaray Kulübü'nü yıpratmaktır" dedi.

Ergün, "ǖnce suçla, zan altında bırak, hakaret et, sonra programa bağŸlanıp kendini savun, biz de reyting kazanalım" ifadeleriyle özetlediğŸi durumun, hiçbir yayıncılık etiğŸine uymadığŸını ve kendisinin de bu yönteme alet olmayı reddettiğŸini dile getirerek, "Suistimali yakalanarak mahkemeye verilmişŸ eski bir çalışŸanın beyanları üzerinden tarafımıza atılan suçlar, gerçek dışŸıdır" şŸeklinde konuşŸtu.
Kendilerine yöneltilen suçlamaların hiçbir şŸekilde gerçeğŸi yansıtmadığŸının altını çizen sarı-kırmızılı yönetici, şŸunları söyledi:
"Karımın hissedarı olduğŸu insan kaynakları şŸirketi, ülkemizde bu işŸ kolunun öncülerinden ve en tanınmışŸlarından olması nedeniyle Galatasaray Kulübü tarafından yeniden yapılanma projesi kapsamında açılan ihaleye davet edilmişŸtir. Benim yönetim kurulu üyesi olmadığŸım bir dönemde ihale yapılmışŸ ve işŸ iki değŸişŸik insan kaynakları şŸirketine verilmişŸtir. şžirket hissedarı olmaktan başŸka bir sıfatı olmayan karımın isminin bu işŸe karışŸtırılması, kötü niyetin en açık delilidir. Yapılan çalışŸmalar sonunda, her pozisyon için olduğŸu gibi, 'Hukuk departmanı' yetkilisi pozisyonu için de projeyi takip eden insan kaynakları uzmanı, Galatasaray Kulübü'ne aralarında söz konusu avukat hanımın da bulunduğŸu üç değŸişŸik adayı sunmuşŸ ve seçim Galatasaray Kulübü'nün yetkilileri tarafından yapılmışŸtır. Kulüp yetkilileriyle yaptığŸı son mülakatta kendini Galatasaray Lisesi mezunu olarak tanıtan ve bu konudaki yalanı daha sonra ortaya çıkan avukat hanım, yetkililer tarafından işŸe alınmışŸtır."
şžükrü Ergün, "Ucuz polemiklerin içinde olmayacağŸımı ve malum kişŸilerin kışŸkırtıcı üsluplarını muhatap almayacağŸımı bildiririm" diyerek sözlerini tamamladı.
 

Kaynak: AA