Tramboline İlgi Artıyor

Trambolin Cimnastik Teknik Kurul Başkanı Dilaver Abdiloğlu, tramboline ilginin arttığını bildirdi.


Abdiloğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, trambolinin 2006 yılından beri Türkiye'de geliştirilen bir spor dalı olduğunu belirtti.

"Eskiden ritmik jimnastik, artistik jimnastik ve aerobik jimnastik branşları vardı. 2006 yılından beri akrobatik ve trambolin jimnastik, federasyon çatısı altında yapılıyor" diyen Abdioğlu, bu sporun Türkiye'de yeni bir dal olduğunu vurguladı.

Abdiloğlu, trambolini dünyada 70 yıldır yapan ülkeler olmasına rağmen, Türkiye'de 8 yıldır yapıldığını, olimpiyatlarda da yeni bir spor olduğunu ve son 2 olimpiyatta trambolinin yer aldığını kaydetti.

Trambolinle ilgili eğitim çalışmaları yapıldığını dile getiren Abdiloğlu, "Ülkemizde bu spor yeni olmasına rağmen yaygınlaşmaya başladı.

Yaklaşık 14 ilde çalışmalar yapıyoruz. Trambolinle ilgili antrenör, hakem eğitimleri yapılıyor bu illerde" diye konuştu.

Abdioğlu, Türkiye Cimnastik Federasyonu'nun yaptığı tanıtım çalışmalarının meyve vermeye başladığını söyleyerek, şöyle devam etti:

"Federasyon, trambolin sporunun tanınması için önemli organizasyonlar yapıyor. Birçok ilde önemli organizasyonlara imza atarak insanlara bu sporu tanıtıyor. Bu organizasyonlar insanların dikkatini üzerine çekiyor. Bu sayede tramboline ilgi, son iki yılda çok arttı."

Trambolin alanında Türkiye'nin dünyada orta sıralarda olduğunu vurgulayan Abdiloğlu, bu sıralamada yukarılara çıkmak için mücadele verdiklerini belirtti.

Abdiloğlu, Türkiye'nin de dünya ve Avrupa şampiyonalarında mücadele eden sporcularının bulunduğunu ifade ederek, "Hedeflerimiz çok büyük. Federasyonumuz, çocuklarımız bu sporda Türkiye'yi ileriye taşımak için çalışıyorlar. 2016 Olimpiyatları belki iddialı olabilir ama 2020 Olimpiyatları'na en az bir sporcu ile katılmak istiyoruz" dedi.

Kaynak: AA