Rainbow Kayseri İlk Yılında Avrupa Kupalarını Zorlayacak

Kurulmasının ardından 9 ayda Hentbol Erkekler Süper Ligi'ne çıkan Rainbow Kayseri, ilk yılında Avrupa kupalarına katılarak, önemli bir başarı daha elde etmenin hesaplarını yapıyor.


Yaklaşık 1 yıl önce kurulmasının ardından ilk kez mücadele ettiği Hentbol Erkekler Birinci Ligi'nin ilk yarısında 9 galibiyet ve 2 mağlubiyet alan Rainbow Kayseri Spor Kulübü, ikinci yarıda 17 maçta 17 galibiyet alarak, Süper Lig'e "merhaba" dedi.

Kulübün antrenörü Yücel Şimşek, AA muhabirine yaptığı açıklamada, hentbola olan sevgilerinden dolayı lisede beraber hentbol oynadıkları iş adamı Fatih Mehmet Akbeyaz ile kulübü kurduklarını söyledi.

Kulüp olarak önemli başarılar elde ederek, Süper Lig hedefine kısa sürede ulaştıklarını belirten Şimşek, şunları kaydetti:

"Kayseri, hentbolda 2002 yılından beri boşluk içerisindeydi. Kent olarak Süper Lig'de yoktuk. Birinci Lig'de de yeteri seviyede temsil edilemiyorduk. O boşluğu gidermek amacıyla kulübü kurduk. Birinci ligde iyi transferler yaparak, çok çalışarak, Süper Lig hedefine ulaşmayı başardık. Aynı başarıyı şimdi Süper Lig'de göstermek istiyoruz. İyi bir takım kurduk, verimli bir kamp dönemini geride bıraktık. Bunun için çok çalışıyoruz ve çalışmaya da devam edeceğiz."

Süper Lig'deki ilk yıllarında Avrupa Kupalarına katılmayı kendilerine hedef olarak belirlediklerini vurgulayan Şimşek, şöyle devam etti:

"Kurulduktan sonra kısa sürede Süper Lig'e çıkarak, zoru başardık, tarih yazmasını bildik. İlk hedefimizi gerçekleştirdik. İkinci hedefimiz Avrupa'ya gitmek, inşallah bunu da gerçekleştireceğiz. Birinci Lig'deki başarıyı Süper Lig'de de göstermeyi arzu ediyoruz. İlk olarak play-offlara kalmayı düşünüyoruz, bunu hedefliyoruz. İlk dört takım Avrupa'ya gidiyor. Biz de ilk yılımızda Avrupa kupalarına katılarak, büyük başarı elde etmek istiyoruz."

Taraftarın desteğiyle daha iyi noktalara gelebileceklerini vurgulayan Şimşek, sözlerini şöyle tamamladı:

"Geçen sezon ilk zamanlar maçlarımızı çok az kişi seyrediyordu ama sonra maçlarımızı bine yakın taraftarımızın desteğiyle oynadık. Kayseri arkamızda olduğu sürece başarımızın artacağını düşünüyorum. Kulüp başkanımız hentbolun kentte sevilmesi için büyük uğraş veriyor. Biz de teknik heyet ve oyuncular olarak ilimize sporu sevdirmek için hareket ediyoruz. İnşallah taraftarımızın desteğiyle başarılarımız sürecek. Hedeflerimiz büyük bu başarı gelirken Kayserili hentbolseverlerin desteğini almamız gerekiyor."

Kaynak: AA