'Şampiyon Çift' Rekorları Bilek Gücüyle Kırıyor

Eskişehir'de yaşayan ve bilek güreşinde dünya ile Avrupa birincilikleri bulunan Serhat ve Gülşen Arslan çifti, hem spor hem de aile yaşantılarıyla meslektaşlarına örnek oluyor.


Antrenmanları sırasında yaklaşık 9 yıl önce tanışan ve 2012'de evlenen milli sporcu çiftin neredeyse her anı beraber geçiyor. Çifti şampiyonalara, Serhat Arslan'ın babası Şener Arslan hazırlıyor.

Serhat Arslan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, eşiyle bir antrenman sırasında tanıştıklarını, iki yıl önce de evlendiklerini söyledi.

Onunla aynı branşta uzmanlaşmış sporcu olmanın avantajını yaşadıklarını belirten Arslan, bu sayede birbirlerini daha iyi anladıklarını ifade etti.

Bir sporcunun hayatının sadece antrenman salonunda geçmediğini, evindeki yaşamının da çok önemli olduğunu vurgulayan Arslan, şöyle konuştu:

"Beslenmemiz bile özel. Eşim bu konuda çok bilgili olduğu için şanslıyım, faydasını gördüm. Birbirimizi çok iyi anlıyoruz. Müsabaka dönemimiz çok yoğun geçiyor. Sağ olsun eşim bana çok iyi davranıyor. 3 kez dünya şampiyonu olmamda Gülşen'in çok büyük katkısı var. İkimizin de sporcu olmasının avantajlarını yaşıyoruz. Zorlu süreçlerden geçtiğimiz için birbirimizi anlayabiliyoruz. Bir süre sonra dünya şampiyonasına gideceğim. Stresli ve zor bir dönem ama bu dönemi onun sayesinde çok rahat atlatıyorum. Çünkü neler yaşadığımı biliyor. İnşallah 4'üncü dünya şampiyonluğumu alıp geleceğim."

Arslan, eşinin hamile olduğu bilgisini verdi.

Eşinin de dünya şampiyonluğu bulunduğunu aktaran Arslan, "Çocuğumuzun da yetenekli olacağı bir spor dalıyla ilgilenmesini çok istiyorum. Çocukların, sokaklardaki kötü alışkanlıklardan uzak durması için de bir spor dalıyla uğraşması gerektiğini düşünüyorum" değerlendirmesinde bulundu.

-"Eşim dünya şampiyonu olunca üzüntülerimi unutuyorum"

Gülşen Arslan ise evliliklerinin çok güzel gittiğini anlattı.

Eşiyle çoğu zaman bilek güreşi üzerine konuştuklarını ve bu konuda birbirlerini geliştirdiklerini bildiren Arslan, şunları kaydetti:

"Akşamları saatlerce bilek güreşinden konuşup maçları izleyebiliyoruz. Turnuva öncesi odaklanmamız gerekiyor. Eşim kısa bir süre sonra dünya şampiyonasına gidecek. Ona kilitlenmesi gerekiyor. Onunla maç kritiği yapıyoruz. Doğru beslenmemiz çok önemli. Yiyeceklerimizi birlikte hazırlayıp beraber hareket ediyoruz. Önceki turnuvalardan birinden önce eşim çok stresliydi. Dünya şampiyonu olduğu için onu affettim. Sonu çok güzel bitti. Akşam tekrar bütün takım olarak bir doğum günü sürprizi yaptık. Eşimle genelde çok iyi anlaşıyoruz ama beni üzdüğü zaman dünya şampiyonu olması beni yumuşatıyor, çok sevindiriyor. O üzdüğü olay tamamen beynimden siliniyor."

Kaynak: AA