Gloria Sports Arena'ya Görkemli Tanıtım

Türkiye'de, spor turizminde yeni bir dönemi başlatacak Gloria Sports Arena'nın tanıtımı yapıldı.

Özaltın Holding'in Antalya'da yaptırdığı dev tesis, Esma Sultan Yalısı'nda gerçekleştirilen görkemli gecede tanıtıldı. Holdingin yönetim kurulu başkanı Nuri Özaltın ile torunu yönetim kurulu üyesi Elif Özdemir ve Özaltın ailesinin hazır bulunduğu tanıtıma, spor, iş ve sanat dünyasının ünlü isimleri katıldı.

Burcu Esmersoy ve Semih Saygıner'in sunuculuğunu yaptığı geceye katılanlar arasında, Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman, Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim, Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi (TMOK) Başkanı Uğur Erdener, TMOK Genel Sekreteri Neşe Gündoğan, Galatasaray Kulübü İcra Kurulu Başkanı Lutfi Arıboğan, Fenerbahçe'nin milli futbolcusu Emre Belözoğlu, Türkiye Basketbol Federasyonu Milli Takımlar İdari Menajeri Barbaros Akkaş, iş adamları Mehmet Cengiz ve Sadettin Saran da yer aldı.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, geceye telgrafla mesaj gönderdi.

- 50'den fazla branşta spor yapma imkanı sunuyor

Avrupa ve Türkiye'nin en kapsamlı spor kompleksi olarak tasarlanan, Türkiye'deki spor turizmini dünya ligine taşıyacak, 50'den fazla branşta spor yapma imkanı bulunan tesis, açık, kapalı ve su sporları alanları, rehabilitasyon merkezi ve 100 odalı oteliyle, profesyonel sporcu ve takımlar için yeni bir deneyim sunuyor.
"All-in one" (Hepsi bir arada) konseptiyle Belek'te kurulan, 6 bin 200 metrekaresi kapalı alandan oluşan tesiste, atletizm, yüzme, cimnastik, boks, eskrim, judo, güreş, hentbol, basketbol, voleybol, masa tenisi, badminton, dans ve halter sporları için salonlar, açık alanda ise biri olimpik olmak üzere, farklı özellik ve donanımlarda toplam 3 adet havuz, koşu parkurları, atletizm sahaları, kumsal sporları sahaları, tenis kortları, tırmanma duvarları, çok amaçlı açık spor sahası ve çok amaçlı açık yeşil sahalar ile hizmet verilecek.
Tesis bünyesinde bulunacak 1600 seyirci kapasiteli atletizm sahası, sporcular için eğitim alanı olarak kullanılmasının yanı sıra, turnuvalara evsahipliği yapacak.
Gloria Sports Arena, 100 odalı oteli ve sağlık merkezi ile profesyonel sporcuların tüm kamp ihtiyaçlarına cevap verecek.

- "Türkiye turizmi ve spor camiasına büyük değer katacağız"

Özaltın Holding Yönetim Kurulu Başkanı Nuri Özaltın, Gloria Sports Arena ile Türkiye turizmine ve spor camiasına büyük değer katacaklarına inandığını söyledi.

Gecede konuşma yapan Özaltın, tesisin, Türkiye spor turizmi için bir dönüm noktası olduğunu vurgulayarak, "Hızla değişen ve gelişen ülkemiz için Özaltın Holding olarak üzerimize düşen görevi yapmak üzere yola çıktık. Gloria Sports Arena ile Türkiye'nin bir spor merkezi olarak dünyada anılmasına ve sporcularımızın dünya çapında başarılar kazanmasına zemin sağlamayı hedefliyoruz. Bu yatırımın aynı zamanda Türk turizm ve sporuna büyük değer katacağına inanıyoruz" ifadelerini kullandı.
Özaltın, tesisin, Türkiye'deki turizm alanlarını çeşitlendirme politikasında en önemli unsurlardan biri olan spor turizmine katkı yapacak olmasının, kendisini ve ailesini gururlandırdığını söyledi.


- 50 milyon dolarlık yatırım

Holdingin yönetim kurulu üyesi Elif Özdemir ise yaptığı konuşmada, projenin çıkış hikayesini konuklarla paylaştı.
Türkiye'de bir ilk olduklarını, Avrupa ve dünya için de ilkleri barındırmayı hedeflediklerini anlatan Özdemir, "Bir buçuk yıl gibi kısa bir sürede 105 bin metrekare üzerinde 50 milyon dolarlık bu yatırımı hayata geçirdik. Gloria Sports Arena, 2015 yılının ocak ayında kapılarını sporseverlere, hayatı sevenlere, doğayı sevenlere, kısacası yaşamayı sevenlere açacak" diye konuştu.

Sporcu sağlığıyla ilgili A'dan Z'ye her şeyin düşünüldüğünü belirten Özdemir, tesisin sporcu rehabilitasyonu konusunda Türkiye'deki büyük bir eksikliği kapatacağını kaydetti.

Tüm sporcuları ağırlamaktan gurur duyacaklarını belirten Özdemir, "Çıkış noktamız Türkiye'nin göz bebeği ve turizmin başkenti Antalya. Çünkü dünyanın gözü üzerimizde" ifadesini kullandı.

- Dünya Dans Şampiyonası Türkiye'ye geliyor

Dünya Dans Sporu Federasyonu bünyesinde ödüllü bir dans yarışması olan dans şampiyonası "Gloria World Open", 21-22 Mart 2015 tarihlerinde Gloria Sports Arena'nın evsahipliğinde düzenlenecek.
Türkiye'de ilk kez gerçekleştirilecek şampiyonada, farklı yaş gruplarından tanınmış dansçılar, standart ve latin kategorilerinde yarışacak.
Tesisin açılışını taçlandırmak için organize edilen "Gloria World Open" sonraki yıllarda da yine Gloria Sports Arena'da gerçekleştirilecek.

- Esmersoy ve Saygıner'den dans şov

Tanıtım organizasyonunun sunucuları Burcu Esmersoy ve Semih Saygıner'in dans şovu geceye renk kattı.
Ünlü sunucu Esmersoy ve dünya şampiyonu bilardocu Saygıner'in, dünya dans şampiyonları Martino Zanibellatto ve Michelle Norgaard Abildtrup ile yaptığı dans ilgiyle izlendi.
Tesisin tanıtım filmi konuklar tarafından ilgiyle izlenirken, ünlü müzisyen Fatih Erkoç da gecede konser verdi.
İstanbul Boğazı'nda gerçekleştirilen havai fişek gösterisinin ardından davetliler düzenlenen partide eğlendi.

- Gloria Sports Arena'da yapılacak sporlar

Dev tesiste, kapalı spor alanlarında okçuluk, badminton, basketbol, boks, eskrim, hentbol, judo, masa tenisi, tekvando, voleybol, halter ve güreş, aerobik, aikido, bilek güreşi, bushido, dans, dart, salon futbolu, salon hokeyi, karate, kendo, kickboks, kung fu, muay thai, pilates, spinning, thaichi, yoga ve zumba, açık spor alanlarında okçuluk, dekatlon, futbol, golf, maraton, dağ bisikleti, bisiklet, tırmanma duvarı, atletizm, triatlon, çim hokeyi, plaj voleybolu ve tenis, olimpik su sporları alanında dalış, yüzme, senkronize dalış, senkronize yüzme, su polosu, sualtı hokeyi ve sualtı ragbisi yapılabilecek.

Kaynak: AA