Galatasaray, Balıkesir'de Moral Arayacak

Galatasaray, Spor Toto Süper Lig'in 3. haftasında yarın deplasmanda ligin yeni ekibi Balıkesirspor ile karşılaşacak.


Balıkesir Atatürk Stadı'nda saat 20|00'de başlayacak mücadeleyi hakem Çağatay Şahan yönetecek.

Süper Lig'e deplasmandaki 2-0'lık Bursaspor galibiyetiyle başlayan sarı-kırmızılılar, sahasında 2. haftada Eskişehirspor ile golsüz, hafta içinde UEFA Şampiyonlar Ligi'nde Belçika'nın Anderlecht takımıyla da 1-1 berabere kaldı.

Sezona 4. yıldız parolasıyla başlayan "Cim Bom"da taraftarların Anderlecht maçında futbolcular Burak Yılmaz, Selçuk İnan ve Veysel Sarı'ya yönelik protestosu moralleri bozdu. Galatasaray, yarınki karşılaşmada Balıkesirspor'u yenerek, hem moral bulmak hem de lider girdiği haftayı zirvede tamamlamak istiyor.

- Ligde 38 yıl sonra karşılaşacaklar

Galatasaray ile Balıkesirspor, ligde 38 yıl sonra karşı karşıya gelecek.

"Cim Bom", Türkiye liglerinin en üst kademesinde sadece 1975-1976 sezonunda yer alan Balıkesirspor ile iki kez karşılaştı. 16 Ekim 1975'te deplasmanda oynanan maçı 1-0 kaybeden Galatasaray, 11 Nisan 1976'da İstanbul'daki müsabakayı ise 2-0 kazandı. İki takım, ligde o tarihten sonra ilk kez bir lig maçında yarın sahaya çıkacak.

Galatasaray ile Balıkesirspor, lig maçlarının haricinde Türkiye Kupası'nda iki kez karşı karşıya geldi. İki maçta da rakibini mağlup eden sarı-kırmızılı ekip, 27 Kasım 2012'deki müsabakayı 4-1, 18 Aralık 2013'teki karşılaşmayı ise 4-0 kazandı.

- Melo cezasını dolduruyor

Türkiye Futbol Federayonu Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu'ndan 2 maç ceza alan Brezilyalı futbolcu Felipe Melo, Balıkesirspor karşılaşmasıyla cezasını dolduracak.

Sarı-kırmızılı bir taraftarın Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'a hakaret içeren bir yazısını sosyal medyada paylaşması nedeniyle PFDK'dan ceza alan Melo, Eskişehirspor maçında forma giyemedi. Yarınki mücadelede de sahadaki yerini alamayacak Brezilyalı oyuncu, cezasını tamamlamış olacak.

Galatasaray'da Melo haricinde eksik oyuncu bulunmuyor.

Kaynak: AA