Brandao 6 ay yasaklı

Paris Saint-Germain ile oynanan maçın ardından Thiago Motta'ya kafa atan Bastialı Brandao'ya 6 ay futboldan men cezası verildi.

Fransa Futbol Federasyonu Disiplin Kurulu tarafından yapılan açıklamada, Paris Saint Germain-Bastia karşılaşmasında rakip takım oyuncusuna şiddetli harekette bulunan ve lisansı geçici olarak askıya alınan Brandao'nun 6 ay futboldan men edildiği bildirildi. 16 Ağustos'ta yapılan maçtan bu yana lisansı askıda bulunan ve bir aylık cezasını dolduran Brandao, Ligue 1'in 26. haftasında, 21 Şubat 2015'te oynanacak Bastia-Lille mücadelesine kadar yeşil sahalardan uzak kalacak.

Diğer yandan, maçta yaptığı hareketten dolayı mahkemeye sevk edilen Brezilyalı oyuncunun 3 Kasım'da görülecek davasında, en az 3 yıl hapis ve 45 bin avro para cezası istemiyle yargılanması bekleniyor.

Brandao, ligin 2. haftasında Paris Saint-Germain'in sahasında Bastia'yı 2-0 yendiği maçtan sonra soyunma odalarına giden koridorda Thiago Motta'ya kafa atmıştı. Hareketi sonrası soyunma odasına kaçan Brandao'nun peşine düşen Motta'yı takım arkadaşları sakinleştirmişti. Paris Saint-Germain Başkanı Nasser El-Khelaifi, oyuncusu Motta'ya kafa atarak burnunun kırılmasına neden olan Brandao'nun, futboldan ömür boyu uzaklaştırılması gerektiğini savunmuştu.