2014-15 Uefa U19 Kadınlar Avrupa Şampiyonası

Türkiye Kadın U19 Milli Takımı, 2014-15 UEFA U19 Kadınlar Avrupa Şampiyonası I.

Eleme Turu 4. Grup'taki üçüncü ve son maçında Kazakistan'ı 6-1 mağlup ederken, en iyi 10 ikinciden birisi olarak adını Elit Tura yazdırmayı başardı.
İnegöl İlçe Stadyumu'ndaki grup maçlarına 1-0’lık İtalya mağlubiyeti ile başlayan ay-yıldızlı kızlarımız, ikinci randevuda ise Galler ile 1-1 berabere kalarak hanesine ilk puanını yazdırdı. Grubun üçüncü ve son maçında ise Kazakistan’ı şehir stadyumunda ağırlayan kızlarımız, rakibine gol yağdırdı. 2. dakikada Beyza'nın sağ alandan kullandığı kornerde, topa yükselen Ebru'nun kafa vuruşunda meşin yuvarlak ağlarla buluşunca ekibimiz 1-0 öne geçti. 15. dakikada Selin Dişli, ceza alanı içerisinde Svetlana tarafından düşürüldü. Hakem penaltı noktasını gösterdi. Topun başına geçen Ebru, skoru 2-0'a taşıdı. 67. dakikada Selin Dişli'nin ceza alanı içerisindeki şutu savunmadan döndü. Dönen topla buluşan Zelal, topu ağlarla buluşturdu: 3-0. 68. dakikada Kazakistan'ın golü geldi. Ceza alanı içerisinde yaşanan karambolde topla buluşan Svetlana, topu ağlara gönderdi: 3-1. 70. dakikada Ebru 3'üncü golüne imza attı. Semanur'un soldan ara pasında topla buluşan Ebru, rakiplerini tek tek geçerek kalecinin solundan topu ağlara gönderdi: 4-1. 80. dakikada Büşra'nın sol alandan ceza alanı içine pasında topla buluşan Selin Dişli meşin yuvarlağı ağlarla buluşturdu: 5-1. 88. dakikada Veronika Selin Sivrikaya'yı düşürdü. Hakem penaltı noktasını gösterdi. Topun başına geçen Selin Sivrikaya, takımının 6'ncı golüne imza attı.

ELİT LİGDE
Grup maçlarının tamamlanmasının ardından 9 puanlı İtalya'nın ardından 4 puan ve averajla Galler'in önünde grubu ikinci sırada tamamlayan Kadın U19 Milli Takımı, tüm gruplar içerisindeki en iyi 10 ikinciden biri olarak Elit Tur'a yükseldi. 44 takımın 4'erli 11 grupta mücadele ettiği 2014-15 UEFA U19 Kadınlar Avrupa Şampiyonası I. Eleme Turu maçları sonunda 11 grup lideri ve en iyi 10 grup ikincisi Elit Tur'da mücadele etme hakkı kazandı. U19 kadınlar ülke sıralamasında ilk 3 sırada bulunan Almanya, İngiltere ve Fransa'nın direkt olarak katılacağı Elit Tur'da 24 takım 4'erli olarak 6 grupta mücadele edecek. 9-14 Nisan 2015 tarihleri arasında oynanacak Elit Tur maçlarında gruplarını lider bitirecek 6 takım ile en iyi grup ikincisi finallere katılmaya hak kazanacak. Şampiyonaya ev sahipliği yapacak İsrail, finallere direkt katılacak.

Kazakistan maçının ardından basın mensuplarının karşısına geçen Türkiye 19 Yaş Altı Milli Kız Futbol Takımı Teknik Direktörü Talat Tuncel, "Hedefimiz bu grupta ilk ikiye girmekti. Bunu başardık. Ama ilk ikiye girerken de hedefimiz 6 puanla ilk ikiye girmekti. 4 puanla bunu başarınca maalesef öbür gruplardan haber beklemeye başladık. Fakat takımım çok iyi mücadele etti. Gerçek futbolumuzu ortaya koyduk. Galler maçındaki o 1 puan bizi bu duruma itti. Ama tahminime göre gruptan çıkacak ve Elit Tur'da daha iyi mücadele edeceğiz. Bütün oyuncularımı tebrik ediyorum” diye konuştu.

Kaynak: İHA