Mersin İdmanyurdu Teknik Direktörü Çalımbay Açıklaması

İçel İdmanyurdu Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, sıkıntı çeken takımların başında geldiklerini ve bu nedenle ligin havasına bir türlü giremediklerini söyledi.


Çalımbay, kulüp binasında düzenlediği basın toplantısında, lige verilen arada Ankara ve Bolu'da kamp yaptıklarını hatırlatarak bu dönemin çok iyi geçtiğini belirtti.

Geçen hafta oynadıkları Kasımpaşa maçında ilk yarının istedikleri gibi geçtiğini anlatan Çalımbay, ikinci yarıda ise ileride top tutamadıklarını ve 2-0 önde oldukları maçtan beraberlikle ayrıldıklarını hatırlattı.

İçel İdmanyurdu'nun saha sıkıntısının yanında tesis sorunu da olduğunu vurgulayan Çalımbay, şöyle konuştu:

"Türkiye liglerinde sıkıntılar yaşayan takımların başında geliyoruz. Bu sıkıntılardan bir tanesi de bana göre İçel gibi bir takımın, yani yılların takımının bir tesisinin olmaması. Bu da bizim için çok büyük bir dezavantaj. Şu ana kadar İçel'e bir tesisin kazandırılmaması üzücü bir durum. Tesisimizin olmaması ve sahamızın da bakımda olmasından dolayı çok sıkıntılı dönemler geçiriyoruz. Bunun dışında zeminden dolayı sahamızı da kaybettik."

Çalımbay, bu haftaki Çaykur Rizespor maçını Adana'da oynamak zorunda kaldıklarının altını çizerek "Sahamızdaki avantajımızı kullanamıyoruz ve bu da bizim için bir dezavantaj oluyor" dedi.

Geçtikleri zor süreçte kendilerine destek olan Adanalı yetkililere teşekkür eden Çalımbay, "Böyle zamanlarda yakın şehirlerin birbirine destek olması gerekir. Adana bize destek oldu" diye konuştu.

Bakıma alınan sahanın maçlara yetişip yetişmeyeceği konusunda endişelerinin olduğunu vurgulayan Çalımbay, şöyle devam etti:

"İnşallah en kısa sürede yetiştirirler. Sıkıntılardan dolayı ligin havasına bir türlü giremedik. İki üç hafta sonraki milli maç arasının ardından çok daha iyi konuma geleceğiz. Herkes uyum sürecini atlatmış olacak. Maç eksiği olan arkadaşlarımız da iyi duruma gelecekler. Daha sonra istediğimiz takımı net bir şekilde oluşturmuş olacağız ve lig yarışına daha sıkı bir şekilde gireceğiz."

Kaynak: AA