Çalımbay Açıklaması

Spor Toto Süper Lig takımlarından İçel İdmanyurdu'nun Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, zemin problemi nedeniyle iç sahadaki maçları dışarıda oynayacak olmalarının kendileri için en büyük dezavantaj olduğunu söyledi.


Çalımbay, kulüp binasında düzenlediği basın toplantısında, Türkiye liglerinde sıkıntılar yaşayan takımların başında geldiklerini söyledi.

“ADANA'YA KARAR VERİLDİ”
Bu sıkıntılardan bir tanesinin de yılların takımının bir tesisinin olmayışı olduğunu ifade eden Çalımbay, İçel'in en büyük yarası olan bu durumun çok büyük bir dezavantaj olduğunu belirtti.

Beşiktaş maçı sonrası 10 günlük bir kamp dönemi geçirdiklerini hatırlatan Çalımbay, “3 gün Antalya, 3 gün Bolu, 3 gün İstanbul'da kaldık. Tesisimizin olmaması, sahamızın da bakımda olmasından dolayı böyle gezdik. Bunun dışında artık kendi maç oynayacağımız sahamızın da olmaması büyük bir dezavantaj oldu. Tarsus'u istedik olmadı, Gaziantep'i istedik olmadı, Konya'yı istedik olmadı ve en son Adana'ya karar verildi.

İnşallah Adana'da iyi olacağını umuyorum. Çünkü biz ne olursa olsun kardeş şehiriz. Birbirimize yakın bir şehiriz, birbirimize destek olmamız gerekiyor. Hele böyle günlerde sağolsunlar, Adana bize kucak açtı, sahasını verdi. Kendi sahamızdaki avantajımızı şu anda kullanamıyoruz, bu da tabi ki bizim için çok büyük bir dezavantaj oldu" diye konuştu.

İstedikleri şekilde bir çalışma ortamı olmamasına rağmen çok güzel bir kamp dönemi geçirdiklerini kaydeden Çalımbay, Kasımpaşa maçıyla ilgili ise şu değerlendirmelerde bulundu:
"10 günlük bir kampın ardından oynadığımız Kasımpaşa maçında ilk yarı bizim istediğimiz gibi mükemmel bir şekilde geçti ve maçın ikinci yarısı ilk yarıdan daha kolay olmasını beklerken, maalesef bazı sıkıntılardan dolayı özellikle ileride top tutamamamızdan dolayı berabere kaldık. Tabi dışarıdan baktığınız zaman Kasımpaşa gibi iyi, kaliteli oyunculara sahip takımdan deplasmanda puan almak tabi ki güzel bir şey. Ama 2-0'dan maçı berabere getirmek de iyi bir şey değil. Tabi ki bundan iyi bir ders çıkarmak gerekiyor. Çünkü 2-0 hiçbir zaman garanti bir netice değildir. Karşı takım riske girmiştir, onda her türlü şey olabilir. Eğer biz o riske giren takımın zaaflarını iyi değerlendirebilirsek, farklı bir şekilde maçı kazanabilirdik. Yaptık da, öyle pozisyonlara da girdik ama maalesef son vuruşlarda dikkatli olamadık. Ama deplasmanda ilk puanımızı almış olduk."

"ÖNEMLİ BİR SAHA SIKINTIMIZ VAR"
Şu anda önemli bir saha sıkıntıları olduğunu kaydeden Çalımbay, "Ve bu durum hala devam ediyor. Çünkü bu saha yetişecek mi yetişmeyecek mi onu da bilemiyoruz. İnşallah en kısa sürede yetiştirmelerini bekliyoruz. Şu anda en büyük sıkıntımız bu. Onun dışında bir kaç sakat futbolcumuz var. Başka da bir sıkıntımız yok. Bu sıkıntılardan dolayı ligin havasına bir türlü giremedik. 2-3 hafta sonra çok daha iyi bir konuma geleceğiz. Maç eksiği olan arkadaşlarımız da iyi duruma gelecek ve ondan sonra istediğimiz takımı net bir şekildi oluşturmuş olacağız ve lig yarışına daha sıkı şekilde gireceğiz" şeklinde konuştu.

“DEZAVANTAJLAR YAŞIYORUZ”
Saha probleminin oyuncular üzerinde moral-motivasyon açısından önemli etkisi olduğunu da belirten Çalımbay, “Düşünsenize, bu maç Adana'da değil de Gaziantep'de olsa tekrar yola çıkıyorsun, geliyorsun öbür hafta tekrar Karabük'e gidiyorsun. Bursa maçı var şu anda. Oynanacak mı, oynanmayacak mı bilmiyorsun. Yani biz bir ligin havasına giremedik. Lig dediğin zaman tesisin var, antrenmanlarını yaparsın, deplasmansa deplasmana gidersin, içerdeyse seyircinle beraber maç alırsın. Bir kere taraftar çok önemli. Belki de maçı bize taraftar çevirecek. Şimdi Rize maçı var. Taraftar oraya gelecek mi gelmeyecek mi bilemiyorsun. Bir de maçın Cumartesi günü olması da büyük bir dezavantaj. Bu nedenle çok büyük dezavantajlar yaşıyoruz. Amacımız bunu avantaja çevirmek” dedi

“RİZE ZOR BİR TAKIM”
Cumartesi günü Adana'da karşılaşacakları Çaykur Rizespor maçını da değerlendiren Çalımbay, “Rize bildiğimiz bir takım. Baktığımız zaman 3-4 oyuncusu hariç bizim kurduğumuz bir takım ve zor bir ekip. Çünkü mücadele eden bir takım, kaliteli oyunculara sahip bir takım. İzin verirsek oynamalarına, bizim için Rize maçı zor geçer. Ama biz Kasımpaşa maçında ilk yarıda oynadığımız maçın üzerine koyarsak istediğimiz sonucu alabiliriz. Tek sorun saha avantajını kullanamayacak olmamız" diye konuştu.

Kaynak: İHA