Fıfa Üyesi Geçici Olarak Görevinden Alındı

FIFA, yolsuzluk yaptığı iddiasıyla ülkesi Cayman Adaları'nda yargılanan denetim kurulu üyesi Canover Watson'ın geçici süreyle görevden alındığını açıkladı.

FIFA Denetim Kurulu Başkanı Domenico Scala, birliğin internet sitesinde yer alan açıklamasında, FIFA Denetim Kurulu üyeliğinin yanı sıra Karayipler Futbol Birliği'nin asbaşkanı da olan Watson hakkında ülkesi Cayman Adaları'nda başlatılan soruşturmanın devam ettiğini hatırlatarak, "Kendisine yöneltilen suçlamaların, futbol ya da FIFA'daki rolüyle bir ilgisi yoktur. Hakkında masumiyet karinesinin geçerli olduğu Canover Watson'ın yeni bir talimat verilene kadar FIFA Denetim Kurulu'ndaki görevinden alınmasına karar verilmiştir. Bu, sıradan bir prosedür olarak algılanmamalıdır. Çünkü bu gibi dosyalar her zaman kendi içinde değerlendirilmelidir" ifadelerini kullandı.
Yolsuzluk ve kara para aklama iddiasıyla geçen ay tutuklanan 43 yaşındaki Watson, tüm suçlamaları reddetmiş ve duruşmanın görüleceği 29 Eylül tarihine kadar kefaletle serbest bırakılmıştı.

Kaynak: AA