Balıkesirspor'da Galatasaray Maçı Hazırlıkları

Spor Toto Süper Lig ekiplerinden Balıkesirspor, hafta sonunda sahasında Galatasaray ile yapacağı maçın hazırlıklarını sürdürdü.


Kulüp tesislerinde teknik direktör İsmail Ertekin gözetiminde yapılan antrenmana sakatlıkları bulunan Vargas ve Sercan da katıldı.

İki oyuncunun Galatasaray maçında forma giyeceği öğrenildi.

Yaklaşık 2 saat süren antrenmanın ardından açıklama yapan Ertekin, yeni bir ligde olduklarını, bu yüzden de ciddi bir adaptasyon sorunu yaşadıklarını söyledi.

Ligde her maçı kazanabilecek, lehine çevirebilecek kapasitelerinin bulunduğunu ifade eden Ertekin, oynadıkları iki maçta da gördüğü en büyük eksikliğin adaptasyon sorunu ve kazanma coşkularının azlığı olduğunu anlattı.

Süper Lig'de oynamanın kolay olmadığına dikkati çeken Ertekin, şöyle konuştu:

"Dev bütçelerle kurulan takımlarla mücadele ediyoruz. Balıkesir futbol kamuoyunun biraz daha olumlu ve ılımlı yaklaşması gerekiyor. Kurduğumuz takımın kapasitesi belli. Bu kapasiteyle büyük iş çıkarmaya çalışıyoruz. Buna da inanıyorum. Sabırsız olursak, kendi kendimizi bitirmeye çalışırsak işin içinden çıkamayız. Kaybeden sadece biz olmuyoruz bunun bilinmesi lazım. Bu kayıpları bir an evvel geçmek için birlikte olmalıyız. Şu anda ligde puan kaybetmeyen takım yok. İki maçı kazansak ilk 3 içinde olacağız, böyle bir tablo var. Bu yüzden sabırlı olmalıyız. Sabırlı olursak, elimizdeki oyuncuların kapasitelerinin düşük olmadığını takımın iyi işler yapabileceğini göreceğiz."

Ertekin, iki yıldır şampiyonluklara oynayan bir takım olunca kaybetmeye tahammülü olmayan bir seyirci, yönetim ve kamuoyu oluştuğunu belirterek, "Takım, yönetim ve teknik heyet olarak dimdik ayaktayız. Antrenman performansı sahaya yansımıyor. Bu da adaptasyon sorunundan kaynaklanıyor. Torku Konyaspor maçında, Akhisar Belediyespor karşılaşmasına göre daha iyi oynadık. Pozisyon zenginliği olarak çok eksiğiz" dedi.

Hafta sonunda Galatasaray ile karşılaşacaklarını ifade eden Ertekin, "Trabzonspor, Fenerbahçe karşısında kazanmak için değil kaybetmemek için oynadı. Bazen bu tür maçlar da oynanabilir, oynanması da gerekir. Buna, taraftarın, basının ve yönetimin doğru bakması lazım. Böyle oynayacağımız maçlar olacak. Niçin basmıyorsun, niçin baskı altına almıyorsun diye eleştiriler yöneltilecek. Önümüzdeki Galatasaray maçı da bunlardan birisi. Ona göre düzen kurmalıyız, doğru mantıkta oynamalıyız. Sürekli kazanmak için oynarsanız istediğinizi alamazsınız" diye konuştu.

Ertekin, Balıkesirspor olarak doğru bildikleri yoldan gitmeye devam edeceklerini vurgulayarak, "Maç kaybedebiliriz ancak asla Balıkesirspor'u kaybetmeyiz. Herkes rahat olsun. Bugüne kadar yapabileceklerimizi söyleyip yaptıysak bundan sonra da kimse merak etmesin bu takımı bir şekilde başarılı kılıp ligde tutacağız. Takım iki yıldır sürekli kazandığı için alışkanlık oldu. İki kez üst üste maç kaybedince de büyük bir sorunmuş gibi görünüyor" ifadesini kullandı.

İki maç kaybının karamsar bir tablo olmadığını belirten Ertekin, "şampiyonluğa oynuyoruz" deyip dev bütçelerle takım kuranların da puan kaybettiğini söyledi.

Ne yaptıklarını iyi bildiklerini dile getiren Ertekin, her geçen gün daha iyiye gideceklerini, bunun için desteğe ihtiyaç duyduklarını kaydetti.

Kaynak: AA