Trabzonspor - Fenerbahçe: 0-0 Maç Sonucu

Trabzonspor ile Fenerbahçe'nin randevusundan galip çıkmadı. İzleyenlere fazla keyif vermeyen mücadele 0-0 sona ererken, son yıllardaki maçlara göre oldukça sakin geçmesi karşılaşmanın olumlu yönü oldu...

Trabzonspor ile Fenerbahçe, Spor Toto Süper Lig'in 2. haftasında karşı karşıya geldi. Gergin geçmesinden endişe edilen maç oldukça sakin geçerken, iki takım da futbol adına bekleneni veremedi. Golsüz mücadele başladığı gibi 0-0 sona erdi. Fenerbahçe puanını 4'e yükseltirken, ikinci maçında da beraberlik yaşayan Trabzonspor 2 puana çıktı.

Trabzonspor, ligin ilk haftasında Kayseri Erciyesspor ile oynadığı maçın ilk 11'ine göre 5 oyuncu değişikliğine gitti. Bordo-mavili takımda, sakatlıkları bulunan Deniz Yılmaz, Mustafa Yumlu'nun yanı sıra Mehmet Ekici, Yusuf Erdoğan ve İshak Doğan, ilk 11'de yer almadı.

Trabzonspor'un Spartak Moskova'dan kadrosuna dahil ettiği Waris ile Guinghamp'tan transfer ettiği Yatabare, böylece bordo-mavili takımın formasıyla ilk kez sahaya çıktımış oldu. Halilhodziç, savunmanın sağında Bosingwa'nın yokluğunda Salih Dursun, stoperde Mustafa Yumlu'nun yerine Mustafa Akbaş'a görev verdi. Orta alanda Kayseri Erciyesspor maçında sahaya çıkan Mehmet Ekici, bu kez yedek kulübesinde oturdu.

Bordo mavililer maça Onur, Zeki Yavru, Belkalem, Mustafa Akbaş, Musa, Medjani, Majeed, Salih, Constant, Fatih, Yatabare 11'iyle başladı.

Fenerbahçe'de ise A Milli Takım'ın İzlanda ile oynadığı karşılaşmada ayak parmağından sakatlanan ancak takımla son çalışmaya katılarak Trabzon'a götürülen Caner Erkin, kendini iyi hissedince, ilk 11'de sahaya çıktı. Sarı-lacivertli takımda geçen haftaki Kardemir Karabükspor maçında sakatlığı nedeniyle oynayamayan Alves, Kadlec'in yerine, sakatlığı bulunan Meireles'in yerine de Diego oynadı. Kardemir Karabükspor maçında ikinci yarı oyuna giren Diego, sarı-lacivertli takım forması altında ilk kez 11'de sahada görev yaptı. Sarı-lacivertli takımda cezalı Volkan Demirel, sakatlıkları süren Raul Meireles ve Egemen Korkmaz olmak üzere 3 eksik oyuncu yer aldı.

Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal sahaya Mert, Gökhan Gönül, Alves, Bekir, Caner, Mehmet Topal , Emre, Diego, Kuyt, Sow ve Emenike'den oluşan beklenen 11'i sürdü.

Hiç şüphe yok ki sarı lacivertlilerde gözler Diego'nun üzerinde olacaktı. 4'lü orta sahanın her tarafından oynayabilen, ofansif açıdan yerinde durmayan bir oyuncu olan Diego'nun bu zorlu deplasmanda savunmada zaafiyete yol açıp açmayacağı da merak edilen bir başka olaydı.

Trabzonsporlu taraftarlar karşılaşmaya eski yıllara oranla daha az ilgi gösterdi. Daha önce Hüseyin Avni Aker Stadı tribünlerini Fenerbahçe maçında dolduran bordo-mavili taraftarlar bu kez aynı ilgiyi gösteremedi. Passolig kartı uygulamasının da etkisiyle Hüseyin Avni Aker Stadı tribününde bazı boşluklar gözlendi. 24 bin seyirci kapasitesi olan statta yaklaşık 16 bin dolayında bordo-mavili taraftar, karşılaşmayı izledi.

Trabzonspor maça hızlı başladı. Daha ilk dakikada Constant'ıan soldan kale sahasına yaptığı ortada Caner kritik bir müdahale ile topu kornere yolladı. Ardından kullanılan kornerde savunma topu uzaklaştırdı ama Fenerbahçe yarı sahasının ortalarındaki ikili mücadelede bordo mavililer serbest atış kazandı. Ancak frikikte Zeki Yavru'nun yaklaşık 30 metreden şutu farklı şekilde auta çıktı.

4. dakikada Fenerbahçe ilk tehlikeli atağını geliştirdi. Orta alanın sağ tarafında defansın uzaklaştırdığı topu önünde bulan Mehmet Topal topla birlikte ilerledikten sonra ceza sahasında bulunan arkadaşı Moussa Sow'a doğru ortasını yaptı. Penaltı noktası üzerinde topla buluşan Moussa Sow yüzünü kaleye döndükten sonra sağ tarafında bulunan Emmanuel Emenike'yi ara pası ile hareketlendirmek istedi fakat kaleci Onur Kıvrak kalesini terk ederek topu kontrol etti.

11. dakikada ceza sahasının sol çaprazından kazanılan serbest vuruşta topun başına geçen Fatih Atik doğrudan kaleyi düşünerek şutunu çekti fakat top kalenin üstünden az farkla auta çıktı.

17. dakikada sağ kanattan kazanılan kornerde topun başına geçen Caner Erkin ön direğe ortasını yaptı. O noktada bulunan Dirk Kuyt topu arkaya aşırttı. Penaltı noktasının biraz önünde topla buluşan Bekir İrtegün sırtı dönük şekilde vuruşunu yaptı fakat top önce önündeki Mustafa Akbaş'a daha sonra Dirk Kuyt'a çarparak auta gitti.

25. dakikada Fenerbahçe sol kanattan köşe vuruşu kazandı. Topun başına geçen Diego, arkadaşı Dirk Kuyt ile paslaştıktan sonra arka direğe doğru ortasını yaptı. O noktaya hareketlenen Bruno Alves topu içeri çevirmek istedi fakat top son çizgiyi geçip auta çıktı.

Vahid Halilhodzic'in ideal 11'i yokken Fenerbahçe'ye karşı uyguladığı taktik kendini açıkça belil ediyordu. Trabzonspor topu Fenerbahçe'ye bırakıyor ve hızlı akınlar arıyordu. Fenerbahçe'nin topa sahip olma oranı Trabzonspor'un 2 katıydı. Ancak diğer yandan iki takımın hücüm etkinlikleri aynıydı.

36. dakikada orta alanda Kevin Constant sol kanatta koşu yapan arkadaşı Majeed Waris'i uzun pas atarak topla buluşturdu. İçeriye hareketlenen Waris rakibi Mehmet Topal'ı geçtikten sonra ceza yayı üzerine gelir gelmez sağ ayağı ile yerden şutunu çekti fakat top kaleci Mert Günok'un ellerinde kaldı.

40. dakikada orta sahada topla buluşan Mehmet Topal pasını Dirk Kuyt'a verdi. Kuyt arkasında bulunan Diego'ya şık bir topuk pası bıraktı. Ceza yayının biraz sağında topla buluşan Diego kaleyi görür görmez uzaktan şutunu çekti. Top, kaleci Onur Kıvrak'ın elinden sekti fakat Trabzonspor defansında Mustafa Akbaş topu uzaklaştırmayı başardı.

45. dakikada ceza yayının hemen sağından kazanılan serbest vuruşta topun başına geçen Caner Erkin geçti. caner'in şutunda top kalenin üstünden az farkla auta çıktı.

Böylece maçın ilk yarısı 0-0 sona erdi.

Trabzonspor ikinci yarıya da hızlı girdi. 47. dakikada orta alanda topu önünde bulan Salih Dursun sağ kanatta koşu yapan Fatih Atik'e pasını aktardı. Topla ceza sahasına girenFatih arka direğe doğru ortasını yaptı. Majeed Waris arka direkte topa yetişip zor da olsa kafa vuruşunu yaptı fakat yakın mesafeden yapılan vuruşta top yandan auta çıktı.

52. dakikada sağ kanatta topla buluşan Dirk Kuyt pasını Emmanuel Emenike'ye verdi. Emenike penaltı noktası üzerine doğru ortasını yaptı fakat Trabzonspor defansı topu uzaklaştırmayı başardı.

54. dakikada sağ kanattan kazanılan köşe vuruşunda topun başına geçen Diego penaltı noktası üzerine doğru ortasını yaptı. O noktada topla buluşan Emenike kafa vuruşunu yapıyor fakat top yere sektikten sonra kaleci Onur Kıvrak'ın ellerinde kaldı.

56. dakikada ise orta alanda topla buluşan Mustapha Yatabare pasını Fatih Atik'e verdi. Fatih tekrar Mustapha Yatabare'yi düşündü fakat Bekir araya girerek topa eliyle müdahele edince hakem Fırat Aydınus serbest vuruş kararı verdi. Orta alanda kazanılan serbest vuruşta topun başına geçen Carl Medjani uzun pası ile ceza sahasına hareketlenen Mustapha Yatabare'yi topla buluşturdu. Ceza sahasının sağ tarafında topla buluşan Yatabare altıpasın sağ çaprazındayken sağ ayağı ile şutunu çekti fakat Mert Günok topu ayaklarıyla durdurarak önemli bir kurtarışa imza attı.

58. dakikada bu kez Majeed Waris ceza sahasına soldan girdikten sonra sağ ayağı ile şutunu çekti fakat top Bruno Alves'e çarparak kornere gitti.

60. dakikada Fenerbahçe gole çok yaklaştı! Sağ kanatta topla buluşan Emmanuel Emenike ortasını yapmak istiyor fakat top önündeki Musa Nizam'a çarptıktan sonra ceza sahası içerisinde yükseklik kazandı. Penaltı noktası üzerine doğru gelen topu Trabzonspor defansında Essaid Belkalem topu uzaklaştırmak istiyor fakat top kısa düştü. Ceza yayı üzerine düşen topta o noktada bulunan Mehmet Topal sol ayağı ile gelişine çok iyi vurdu ama top direkten auta çıktı.

Maçtaki ilk değişikliğe Halilhodzic gitti ve 62. dakikada Fatih Atik'in yerine Sefa Yılmaz'ı oyuna aldı.

63. dakikada orta alanın biraz önünde topla buluşan Emre Belözoğlu pasını Mehmet Topal'a verdi. Topla buluştuktan sonra ceza yayının sol tarafına hareketlenen Mehmet Topal rakibiyle omuz omuza gitmesine rağmen sol ayağı ile şutunu çekti. Ama kaleci Onur Kıvrak uçarak son anda topa dokunmayı başardı ve çok önemli bir kurtarışa imza attı.

66. dakikada bu kez Trabzonspor gole çok yaklaştı! Orta alanda topla buluşan Kevin Constant sağ kanatta hareketlenen Sefa Yılmaz'ı gördü. Sefa altıpas üzerine hareketlenen Mustapha Yatabare'ye doğru ortasını yaptı. Altıpasın biraz gerisinde topla buluşan Yatabare yarım vole ile şutunu çekti fakat top kalenin üstünden az farkla auta gitti.

67. dakikada Mehmet Topal pasını Diego'ya verdi. Ceza yayının biraz gerisinde topla buluşan Diego topu sağına aldıktan sonra şutunu çekti fakat top sektikten sonra yandan auta çıktı. Bu pozisyon sırasında ceza sahasına hareketlenmiş olan Sow, pas yerine şutu tercih eden takım arkadaşı Diego'ya tepki gösterdi.

Fenerbahçe'nin ilk değişikliği ise 69. dakikada geldi. Sow'u oyundan alan İsmail Kartal, Alper Potuk'u sahaya yolladı.

78. dakikada sağ kanatta topla buluşan Sefa Yılmaz altıpasa ortasını yaptı fakat Fenerbahçe defansında Bekir İrtegün topu uzaklaştırdı. Uzaklaşan top Musa Nizam'ın önünde kaldı. Ceza yayının biraz gerisinde topu önünde bulan Musa sol ayağı ile şutunu çekti fakat top yandan farklı şekilde auta çıktı.

80. dakikada Fenerbahçe'de ikinci oyuncu değişikliği gerçekleşti ve Diego'nun yerine Pierre Webo oyuna dahil oldu. İki takımın da temkini elden bırakmadan gol arayışlarına sahne olan sonraki dekikalarda da skor değişmedi ve mücadele başladığı gibi 0-0 sona erdi.