Lütfü Savaş Açıklaması

Dünya Aba Güreşi Federasyonu Başkanı Lütfü Savaş, 5. kez düzenlenen Aba Güreşi Dünya Kupası'nda İHA'ya özel açıklamalarda bulundu.


Hatay Büyükşehir Belediyesi tarafından 5. kez düzenlenen Aba Güreşi Dünya Kupası müsabakaları bugün başladı.

Federasyon başkanı Savaş, ata sporuna sahip çıktıklarını belirterek, "Türkiye’den önce Aba güreşlerine İsveç sahip çıkmıştı ama artık bizim ata sporumuza Hatay’dan sahip çıkıyoruz. Türkiye’den sahip çıkıyoruz. Bunla birlikte dışarıdan gelen 23 ülkeninde sahip çıktığı büyük bir camia oluyoruz. Bu 5 yılda alınan büyük bir mesafedir. Bu gördüğünüz seyirciler güreşe sevdalıdır. Bu sevdanın karşılıksız olmaması için bu güreşe en iyi şekilde sahip çıkıyoruz” dedi.

Hedeflerinin Aba güreşlerini olimpiyatlara taşımak olduğunu aktaran Başkan Savaş, açıklamasını şöyle sürdürdü:
”Önümüzdeki yıllar buradaki gibi Asya’da, Orta Asya’da yaparak tüm dünyada geleneksel şekilde yayılmış olacaktır. Bizim öncelikli olarak ülke olarak ata sporumuza sahip çıkmamız gerekir. Bu spor serbest güreşten de önce vardı. Halkımız iyi bir şekilde sahip çıkıyor. Sporda bürokraside sahip çıkmalı. Son yıllarda spora siyaseti çok karıştırıyoruz. Ben burada konuşma yaparken siyaset konuşmadım. Seçim zamanı siyaset yaparız ama seçim bitti siyasette bitti. Şehrin kalkınması için ne gerekiyorsa bunları yapacağız. Biz bu işe siyaset karıştırmadığımız için belki de burada birçok insan var. Benim partime yüzde 10 veren insan yoktur burada ama hepsi burada çünkü herkes bu sporu sahiplenmiş. Spora siyaset karıştırmadığımız sürece onun kendi mecrasında süreklenmesine müsaade ettiğiniz sürece, desteklediğiniz sürece, spor spordur. Öbür türlü olursa spora siyaset karışır ve spor yok olur. Bence biz kendi sporumuza siyaset üstüne bakmamız gerekir.”

Kaynak: İHA