Avni Aker'de Gol Sesi Çıkmadı

Trabzonspor Teknik Direktörü Vahid Halilhodzic, galibiyeti hak ettiklerini söyledi.


Trabzonspor Teknik Direktörü Vahid Halilhodzic, golsüz berabere kaldıkları Fenerbahçe maçının ardından düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulundu. Fenerbahçe'yi defansif anlamda iyi kontrol ettiklerini belirten Halilhodzic, "Bu akşam Trabzonspor galibiyeti yetirince hak etti. Aslında galibiyeti hak ettik ama defansif anlamda Fenerbahçe'yi de iyi kontrol ettik. Mehmet Topal'ın şutu haricinde Fenerbahçe fırsat bulamadı. Bizim 5 fırsatı değerlendiremediğimizi not aldım. 5-6 tane de acele oluşturduğumuz fırsatlar oldu. Bizim daha çok fırsat bulduğumuz apaçık ortada. Kazanmak istiyorduk. Yazık oldu. Başkanımız İbrahim bey ve taraftarlarımıza galibiyet hediye edecektik ama maalesef olmadı. Buna rağmen oyuncularımın çok iyi maç çıkardığını düşünüyorum ve onları tebrik ediyorum" dedi.

"BAZI OYUNCULARIMLA TEK ANTRENMAN YAPTIM"
Bazı oyuncuların takımla bir idman yaptığını belirten Halilhodzic, "Unutmamız gereken bir konu ise bazı oyuncular bir idman yaparak Fenerbahçe karşısına çıktılar. Eksik olan oyuncularımızı da not almamız gerekir. Eksiklere rağmen, takıma yeni katılan oyunculara rağmen bu akşamki neticeden memnun olalım. Çalışmaya devam edeceğiz ve 2-3 ay sonra gerçek Trabzonspor'u göreceksiniz" ifadesini kullandı.

Bitirici vuruşlarda aceleci davrandıklarını belirten Boşnak çalıştırıcı, "Bu akşam net fırsatlar buluyorsanız bu oyununuzu geliştirdiğimizin sinyalidir. Son bitirici vuruşlarda aceleci hareketler oldu. Yatabare olsun Waris olsun bir idman yaptılar ve sahaya çıktılar. Çok arzulu ve istekliydiler, iyi yapma derdine düştüler. Konsantrelerini kaybettiler acele hareket edince" dedi.

"HÜCUM OYUNCULARIMIZ GOL ATMAYI ÇOK İSTEDİLER"
Bir basın mensubunun, "Fırsatları değerlendirememeyi takım olamamaya mı bağlıyorsunuz?" sorusuna ise Halilhodzic, "Futbolda en çok zor olan gol atmaktır. Gol atmak istediler, başaramadılar. Kalecinin bacak arasından geçen top çizgide durdu. Zemin biraz daha ıslak olmuş olsaydı top filelerdeydi. Ben de hücum oyuncusuydum. Güveni bilirim. İki hucum oyuncusu çok fırsat buldu. Ama bizimle bir idman yaptılar gol atmayı çok istediler. Gol atmayı çok istedikleri için konsantrasyon bozukluğu oldu. Türkiye'nin iyi takımına karşı oynadık" cevabını verdi.

"TÜRKİYE'DE NE KADAR KALACAĞIMI BİLMİYORUM"
Vahid Halilhodzic, "Türkiye'de ne kadar kalacaksınız?" sorusuna ise, "Henüz bilmiyorum 2 ay boyuncu çok çalıştım. İbrahim bey için geldim. Ne kadar süre kalırım Türkiye'de henüz bilmiyorum. Türkiye'yi seviyorum. Burada kalmayı seviyorum. Birçok önemli teklifler geldi bana, 2 ay sonunda bir ekip oluşturmaya çalıştık. Zaman ilerledikçe daha güçlü bir Trabzonspor olacak. Trabzonspor'un bu sezon çok iyi işler yapmasını bekliyorum. Hem ligde, hem Avrupa'da iyi işler yapmak istiyoruz" dedi.

AKBAŞ: "FENERBAHÇELİ OYUNCULARLA DİYALOGLARIMIZ İYİYDİ"
Trabzonsporlu futbolcu Mustafa Akbaş ise, takım defansını gerçekten çok iyi yaptıklarını belirterek, "Milli takım arası oldu, yeni gelen oyuncular oldu. Tam takım olarak bir iki antrenman yaptık. Önümüzdeki günlerde yapacağımız antrenmanlarla çok daha iyi olacağız. Fenerbahçeli oyuncularla diyaloglarımız pozisyonlar haricinde iyiydi. Sahada ise çim yoktu resmen toprakta oynadık" diye konuştu.

FENERBAHÇE CEPHESİ
Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal ise saha zemininin bozuk olduğunu belirterek, "Maç başından sonuna kadar oyunun bütün kontrolü bizim elimizdeydi. Buraya futbolcu olarak da, antrenör olarak da yıllardır gelirim ancak ilk bu kadar iyi olmayan bir zeminde futbol oynamaya çalıştık. Futbol oynamaya çalışan sonuca gitmeyen bir takım vardı sahada. Trabzonspor ise tamamen kendi sahasında kapanarak kompak bir futbol sergilemeye çalıştı. Bizim hatalarımızdan kontraya giden bir oyun anlayışla oynamaya çalıştılar. Hallilhodzic’in Cezayir Milli Takımı'ndan böyle oynayacağını biliyorduk. Birkaç tane pozisyona girdik. Onun haricinde rakip bizim yaptığımız hatalardan hızlı hücuma çıkarak birkaç tane pozisyona girdi. Saha ortasında ise gergin bir ortam yoktu. Böyle bir deplasmanda bir puan aldık ve bu nedenle oyuncularımı tebrik ediyorum” dedi.

Kartal, bir gazetecinin, “Mehmet Topal’ın şutu dışında pozisyonunuzu göremedik, siz ise oyunun hakimi olduğunuzu söylüyorsunuz, yanlış mı anladık?” şeklindeki sorusuna ise, “Bize alan bırakmadılar. Saha zemini de kötüydü. 3-4 tane ceza alanı dışından şutlarımız var. Bunları pozisyon olarak saymıyoruz ama üretmemiz gereken pozisyonları üretemedik” cevabını verdi.

Kaynak: İHA