Hacıosmanoğlu'ndan Fenerbahçe'ye İsmail Türüt'lü gönderme

Trabzonspor Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu hafta sonu oynanacak derbi öncesi açıklamalarda bulundu.

Trabzonspor Kulübü Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu, "Bunlar alışmışlar; hep başarı yakalamak. Başarı yakalayıp kendileri o işten nemalanacak. Başarısız olunca gönderiliyorlar. Başarılı olabilmek için de o zaman kirli oyunlara başvuruyorlar. O zaman da spor kirleniyor" dedi.

Hacıosmanoğlu, Ardeşen Trabzonsporlular Grubu'nun daveti üzerine geldiği Ardeşen ilçesinde tulum eşliğinde karşılandı. Hacıosmanoğlu daha sonra Kaymakam İlyas Memiş'i makamında ziyaret etti.

"KARADENİZ'DE PLAN TUTMAZ"

Hacıosmanoğlu, bir vatandaşın "Fenerbahçe hangi oyunlarla geliyor" sorusuna, "İsmail Türüt'ün şarkısında dediği gibi plan yapmayın, plan tutmaz Karadeniz'de" yanıtını verdi.

Bayanlar Hentbol Süper Ligi'nde mücadele eden Ardeşen Gençlik ve Spor Kulübü'nü de ziyaret eden Hacıosmanoğlu, ardından Belediye Başkan Vekili Mustafa Okumuş ile bir araya geldi. Hacıosmanoğlu, yaptığı konuşmada, temiz, ahlaklı Türk futbolu istediklerini belirtti. "Başka alanlarda insanların bunu kullanmaması gerekiyor. Milyonlarca insan sizi örnek alıyor. Kendi çıkarınız için bulunduğunuz mekanları kullanırsanız o zaman olduğunuz yer kirleniyor" diyen Hacıosmanoğlu, şunları söyledi.

"İnsanın çıkarı söz konusu olunca yarınlarını hep hesap ederek hareket ediyor. Sonra doğruları yapamıyorsunuz. Yarınla ilgili hayatımda önemli hiçbir hesabım olmadı. 'Yarın ne olacak' diye bir hesabım yok ama biz mücadele ediyoruz. Hep aykırı bulunuyoruz. Çünkü bulunduğumuz camiaya söyleminiz ve eyleminiz ters geliyor. Bunlar alışmışlar; hep başarı yakalamak. Başarı yakalayıp kendileri o işten nemalanacak. Başarısız olunca gönderiliyorlar. Başarılı olabilmek için de o zaman kirli oyunlara başvuruyorlar. O zaman da spor kirleniyor."

Atatürk'ün "Ben sporcunun, zeki, çevik ve ahlaklı olanını severim" sözünü anımsatan Hacıosmanoğlu, "Bunun altında yöneticiler kirli, pis işlerle uğraşsın demiyor. Onların da temiz olması lazım. Bu halkın mücadelesi ile olacak bir şey. Bir veya iki kişi ile olacak bir şey değil" diye konuştu.

Göreve geldikleri günden beri çizgilerinin aynı olduğunu, hiçbir zaman da değişmeyeceğini ifade eden Hacıosmanoğlu, "Sonucu nereye giderse gitsin. Biz çocuklarımıza temiz ve ahlaklı bir futbol ortamı bırakmak zorundayız. Her şeyden önce basit bir oyun. Topu 11 kişi çeviriyor, adı da futbol oyunu. Bunu farklı oyun mecralarına çekmeye kimsenin hakkı yok. Hakkı da olmaması lazım. Toplum bunu yavaş yavaş anlarsa gelecek nesillere ahlaklı bir Türk futbolu bırakırız" dedi.

"FUTBOL BÜYÜK BİR SEKTÖR"

Hacıosmanoğlu, futbol denildiği zaman dünyada birçok şeyden önce geldiğini kaydederek, "Büyük bir sektör. Kitleler arkadan sizleri takip ediyor, örnek alıyor. Futbolcusunu, yöneticisini, başkanını örnek alıyor. Siz ne veriyorsanız onu alıyor gençler. Onun için bunun bir oyun olduğunu önce gençlere aşılamamız lazım. Sahada oynanıyor, sahada bitiyor. Bittikten sonra da normal hayatınıza döneceksiniz. Avrupa'da bu böyle, biz bunu değiştiremiyoruz" ifadelerini kullandı.

Hacıosmanoğlu, hafta sonu yapılacak Trabzonspor-Fenerbahçe maçına ilişkin soruyu da şöyle yanıtladı: "Bizim söyleyecek bir şeyimiz yok. Görev oyunculara düşüyor. Oyuncular sahaya çıkıp, mücadele edip, alın terini sahaya koyarsalar, bunun sonucunda kazanan bir takım olacak orada. Bunu da sağlayacak olan sahada 22 oyuncu. İnşallah Cenab-ı Allah bizim oyunculara nasip eder. Mücadele azmini bizim oyunculara nasip eder."