Rıdvan Dilmen'den çarpıcı yorum

A Milli Futbol takımımızın, EURO 2016 Grup elemelerinde ilk maçında İzlanda'ya 3-0 yenilmesinin ardından Rıdvan Dilmen'in yorumu dikkat çekti

İzlanda'nın organize ve disiplinli bir takım olduğunu dile getiren Rıdvan Dilmen şunları söyledi;

A Milli Futbol Takımımızın Avrupa Şampiyonası Eleme Grubu'ndaki ilk maçında İzlanda karşısında aldığı skoru da ortaya koyduğu oyunu da beklemiyordum. Grupta İzlanda, Çek Cumhuriyeti ve Letonya ile oynayacağımız ilk üç karşılaşmada 7 puanı çok iyi olarak görüyordum. İzlanda mücadelesinde alınacak beraberliğin de fena olmayacağını düşünüyordum. Açıkçası, Milli Takım'ın bu rakibe pozisyon verme ihtimali vardı. Aynı şekilde pozisyona girme ihtimali olduğu gibi... Ancak maça baktığımızda Burak'la bir net pozisyonumuz var, o da ikinci yarıda. İzlanda'nın ise en az attığı kadar kaçırdığı vardı. Dün geceki maçta beklediğimden de fazla pozisyon verdik. Bu da bizim takıma hiç ama hiç yakışmadı.

ONLAR İYİYDİ

İzlanda, çok organize ve disiplinli bir milli takıma sahip. Gylfi Sigurdsson liderliğinde forvetleri son derece etkiliydi. Pozisyon bilgileri iyi olan iki bekleri 94 dakika boyunca iki kale arasında gidip geldiler. Saha içi organizasyon anlamında ve fiziki açıdan bizden çok üstündüler. Ay-yıldızlı ekibimiz karşısında İzlanda haklı ve de farklı bir galibiyet elde etti. Gruptan çıkmayı çok istediklerini daha ilk maçtan göstermiş oldular. Milli takımımıza tek tek bakıyorum, bireysel anlamda vasatı bulan oyuncumuz yoktu. 3-4-2-1 dizilişiyle oynarken savunmanın merkezindeki üçlü çok iç içe kaldı. Aynı şekilde Arda Turan, Olcan Adın ve Burak Yılmaz'dan oluşan ileri üçlü de çok iç içeydi. Biz hiç bir şey yapmadık. 3 gün 3 gece oynasak İzlanda kazanırdı. Problem İzlanda'nın iyi olması değil bizim çok kötü olmamızdı. Adamlar bir sürü pozisyon kaçırdı. Dolayısıyla, İzlanda'nın bize karşı önlem alması çok kolay oldu. Bu konuda hiç zorlanmadılar. Organize, rahat ve güvenli şekilde oynayarak farklı bir galibiyet elde ettiler. Belki de en kötü günlerinden birisinde İzlanda'ya yakalanan Milli Takımımız, aldığı bu yenilgiyle elemelere moralsiz başladı.