Vetaranlar Dünya Güreş Şampiyonası

Güreş Federasyonu’nun faaliyet programında yer alan “Vetaranlar Serbest ve Greko-Romen Dünya Şampiyonası”na Adana’dan katılan Miktad Birer üçüncü olarak bronz madalya kazandı.


Güreş Federasyonu Adana İl Temsilcisi Yusuf İnce, Sırbistan’ın Başkenti Belgrad’ta gerçekleştirilen Dünya Şampiyonası’na Adana’dan Miktad Birer, Yaşar Akpınar ve Burhan Özdemir’in katıldığını hatırlattı.

Dünya Şampiyonası’na farklı ülkelerden deneyimli ve eski Avrupa, Dünya ve Olimpiyat Şampiyonu sporcuların katıldığını ifade eden İnce, şöyle devam etti:
“Belgrad’ta gerçekleştirilecek Dünya Şampiyonası’na Türkiye genelinden 4 hakem 2 antrenör olmak üzere 67 kişi gitti. Bu anlamlı müsabakalara kentimizden 3 sporcunun davet edilmesi bizi gururlandırdı. Müsabakalar sonunda deneyimli güreşçi Miktad Birer, Polonyalı, Macar ve Ukraynalı ve ABD’li güreşçileri yenerek final müsabakalarına yükseldi. Final maçında 3. Olarak ülkemize bronz madalya kazandırdı. Diğer Adanalı sporcular ise madalya kazanamadı ancak kentimizi iyi temsil ettiler. Sporcuların Dünya Şampiyonası’na katılmaları için gerekli desteği sağlayan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fazlı Bayram Hadi’ye teşekkür ederiz.”

Kaynak: İHA