Ptt 1. Lig'de İlk Haftanın Ardından

PTT 1. Lig'de 2014-2015 sezonunun ilk haftasını Osmanlıspor lider tamamlarken, atılan 19 golü 19 farklı isim kaydetti.

Ligde ilk haftada 3 maçı ev sahibi, 2 müsabakayı deplasman takımları kazanırken, 4 karşılaşma berabere tamamlandı. Toplam 19 golün atıldığı birinci haftada ev sahibi ekipler 10, deplasman takımları ise 9 gol kaydetti.

Ligdeki 18 takımdan 5'i ilk hafta gol sevinci yaşayamadı. Elazığspor, Giresunspor, Manisaspor, Orduspor ve Samsunspor'un gol atamadığı ilk haftada Elazığspor'u 4-0 mağlup eden Osmanlıspor haftanın en farklı skorunu elde etti.
Atılan 19 golü farklı isimler atarken, ligin ilk golünü Bucaspor-Altınordu maçında Bucasporlu Ferhat Çulcuoğlu kaydetti.

Altınordu'dan Yusuf Akyel ilk penaltı golüne imza atarken, Kayserispor'dan Mert Nobre de penaltıdan gol kaydetti.

- Osmanlıspor lider
Geçen sezon Ankaraspor ismiyle 34 haftalık periyotta 13 haftayla en fazla liderlik koltuğunda oturan ancak sezon sonunda Süper Lig'e çıkamayan Osmanlıspor, 2014-2015 sezonunu ilk haftasını lider tamamladı. Başkent temsilcisi geçen sezonun ilk haftasında averajla ikinci sırada yer almıştı.
- Kartlar
Toplam 39 sarı ve 3 kırmızı kartın kullanıldığı ilk haftada Orduspor-Kayserispor maçında Serkan Tokat, futbolcuları 6 sarı ve 3 kırmızı kartla cezalandırdı. Sezonun ilk kırmızı kartını Kayserispor'dan Cemil Adıcan görürken, Orduspor'da Ufukhan Bayraktar ve Emre Can Baş da takımlarını eksik bıraktı.
Osmanlıspor-Elazığspor maçında her iki takım oyuncuları da kartla cezalandırılmazken, Samsunsporlu oyuncular da haftayı kart görmeden tamamladı.
- Gelecek haftanın programı
Milli maçlar nedeniyle bu hafta maç yapılmayacak ligde 2. haftanın programı şöyle:
Altınordu-Osmanlıspor, Giresunspor-Adana Demirspor, Antalyaspor-Şanlıurfaspor, Adanaspor-Orduspor, Kayserispor-Gaziantep Büyükşehir Belediyespor, Albimo Alanyaspor-Samsunspor, Denizlispor-Bucaspor, Boluspor-Manisaspor, Elazığspor-Karşıyaka.

Kaynak: AA