Pandev ve Dzemaili sudan ucuz!

Galatasaray'ın İstanbul'a getirdiği Pandev ve Dzemaili'nin maliyetleri ortaya çıktı. Sarı-kırmızılı kulüp, 2 yıldız futbolcu için 2 milyon 350 bin euro bonservis bedeli ödeyecek.

Galatasaray son dakikada kadrosuna kattığı Pandev ve Dzemaili bu sabah İstanbul'a gelirken, iki oyuncunun maliyeti ortaya çıktı.

Buna göre Galatasaray, 2 yıldız futbolcu için 2 milyon 350 bin euro bonservis bedeli ödeyecek. 31 yaşındaki Pandev ile 1+1 yıllık protokol yapılırken, Makedon golcüye Napoli'de kazandığı para verilecek. Pandev yıllık 2.3 milyon euro kazanacak.

Bu arada Pandev'in sözleşmesindeki bir diğer detay da (29 maç ilk 11'de oynarsa) mukavelesi otomatik olarak 1 yıl uzayacak. İsviçreli orta saha oyuncusu Dzemaili ise 3 yıllık sözleşmeye imza atarken, senede 1.8 milyon euro kazanacak.

İstanbul'da bulunan iki oyuncu sağlık kontrollerinin ardından milli takım kampına katılmak için ülkelerine gidecek.

İdari Menajer karşıladı

İtalya'dan Atatürk Havalimanı'na gelen futbolcuları, Galatasaray Futbol Takımı İdari Menajer Yardımcısı Mert Çetin karşıladı. Havalimanında herhangi bir açıklama yapmayan Pandev ve Dzemaili, Florya Metin Oktay Tesisleri'ne geçti.

Teknik direktör Cesare Prandelli, Balanta konusundaki girişimler olumsuz sonuçlanınca orta sahaya takviye istemişti. Dzemaili ile orta sahasını güçlendiren sarı kırmızılılar, Pandev transferiyle de gol yollarındaki üretkenliği arttırmak istiyor.

31 yaşındaki Pandev, Inter ve Lazio'daki performanslarıyla Serie A'da başarılı bir grafik çizmişti. Napoli'de eski günlerini aratan tecrübeli golcü, Galatasaray formasıyla yeniden çıkışa geçmeye çalışacak.

Orta sahada dinamik futbolu ile dikkat çeken Makedon asıllı İsviçreli Dzemaili ise Prandelli'nin elini güçlendiren isimlerden biri olacak. Oyunun iki yönünü de başarıyla oynayabilen Dzmaili, 2014 Dünya Kupası'nda İsviçre forması giymişti.

Galatasaray; Tarık Çamdal, Goran Pandev ve Blerim Dzemaili ile görüşmelere başlandığını borsaya bildirdi. KAP'a yapılan açıklamada 'Profesyonel futbolcu Tarık Çamdal'ın transferi için Eskişehirspor Kulübü ile; Goran Pandev'in ve Blerim Dzemaili'nin transferleri için Napoli Futbol Kulübü ile resmi görüşmelere başlanmıştır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur' denildi.