Bursaspor'un Hedefi 1,5 Milyon Passolig Kartı Satmak

Bursaspor Reklam Pazarlama ve Gelirlerden Sorumlu Asbaşkan Nihat Akınoğlu, 1.5 milyon Passolig kartı satarak, her yıl 65 milyon lira gelir elde etmek istediklerini açıkladı.


Özlüce Tesisleri’nde Passolig kartının tanıtım toplantısı yapıldı. Bursaspor adına toplantıya katılan Reklam Pazarlama ve Gelirden Sorumlu Asbaşkan Akınoğlu, Passolig kartı ile ilgili bilgiler verdi. Bu sistem için Atatürk ve yeni yapılan stadyuma kamera ve elektronik bilet sistemini kurulmasının gerektiğini açıklayan Akınoğlu, “4 milyon harcama yapmamız gerekiyordu. Bunu Passolig karşılıyor. Taraftarlarımız Passolig’i 20 lira vererek alacaklar ve kulübümüze yüzde 60'ı gelir olarak gelecek. Bursa'da 420 noktada bu kartı temin edebiliriz. Nüfusumuza göre 1,5 milyon Passolig kart satması hedeflenmektedir. Bu gerçekleşebilecek bir oran. Eğer bu oranı gerçekleştirirsek her yıl 65 milyon gibi Bursaspor'a kalıcı gelir elde edebiliriz. Taraftarımızın karşı geldiği, haklı gördükleri sebepleri olduğunu düşünebilirler. Fakat bu bir kere kanunen zorunlu. Devletin koyduğu bir konun. Burada biz bu sistemi kullanmak zorunda olduğumuza göre Bursaspor'un menfaatlerini gözetmemiz gerekiyor. Biz buradan daha fazla gelir nasıl ede ederiz ona odaklanmamız gerekiyor” diye konuştu.

“BELEDİYEMİZLE PASSOLİG KARTI KONUSUNDA GÖRÜŞÜYORUZ”
Bir gazetecinin ‘1.5 milyon Passolig kartı nasıl satılacak?’ sorusuna Akınoğlu, “Bursa'da, ilçelerde, dünyanın dört bir tarafındaki Bursasporluları düşündüğümüzde ve hayatın her alanında bu kartın kullanılacağını için 1,5 milyon rakamına ulaşabiliriz. Belediyemizle de bütün ulaşım hatlarında bu kartın geçerli olması için görüşmelerimiz devam ediyor. Belediye Başkanımız Bursaspor'a bir şeyler katabilmek için çırpınıyor” açıklamasını yaptı.

"TARAFTARLARIMIZIN PASSOLİG'İ SAYGIYLA KARŞILAMASI GEREKİYOR"
Bir gazetecinin ‘taraftarı Passolig kartına tepkisi var. Bu konuda neler söyleyeceksiniz’ sorusuna Akınoğlu, şu cevabı verdi:
“Bir transferimizi daha gerçekleştirdik. Bursaspor her zaman hedefleri olan bir kulüp. Taraftarımız bunu bekliyor. Ekonomik anlamda ve yapılanma anlamında zor bir zamanlama olsa da biz bunu kaldırabilecek bir camiayız. Passolig ile ilgili tepkide bulunan taraftarımız olabilir. Bazı arkadaşlarımız tam içeriğini bilmediği için olabilir. Bu sistemin neden kanunlaştırıldığını biliyoruz. Taraftarlarımızın bunu saygıyla karşılaması gerekiyor. Taraftarlarımızın görüşleri elbette çok önemli. Ama eğer ki taraftarımız aldıkları kararları bizle paylaşırlarsa biz ona göre gerekli olan her şeyi yapmaya varız. Ama burada hem Bursaspor'un hem taraftarların menfaati söz konusu. Biz her kesi memnun etmeye çalışıyoruz ama yüzde 100 herkesi memnun etme zor. Taraftarlarımızın biraz daha sakin olup, bunun neden uygulandığını anlamasını bekliyoruz. Şu an karşı çıkanların da bu uygulamaya katılacağını düşünüyoruz. Ayrıca kartı olmayan taraftarımız maça giremeyecek.”

"BAŞKANIMIZ YOĞUN ŞEKİLDE TRANSFERİ TAKİP EDİYOR"
Transferlerle ilgili sorulan soruyu ise Akınoğlu, “Başkanımız yoğun şekilde transferi takip ediyor. Benim bir şey söylemem yanlış olur. Holmen ile anlaştık. Şenol Güneş hocamızı dahil ederken hedeflerimizi de ortaya koyduk. 2 aydır neden bu zamana kadar sürdü diyebilirsiniz. İlk başlarda sıkıntılar vardı” diye cevapladı.

ÖZGÜR GÜNDOĞAN: "PASSOLİG TARAFTARIN LEHİNE OLAN BİR DURUM"
Passolig Genel Müdürü Özgür Gündoğan, kart ile ilgili bilgiler vererek, “Bu talep sadece hükumetten değil, üç ana partinin ortak iradesi ile çıktı. Tüm Türkiye'nin talep ettiği bir konun. Herkesin ortak talebi şiddet ile sporun birbirinden ayrılması. Bunu önlerken ön önemli unsur tespittir. Kanun ilk önce kamera sistemlerinin kurulmasını istiyor. Daha sonra yasaklanmış olan kişilerin stada girişini engellenmesi gerekiyor. Bunu da Passolig kartı ile yapabilirsiniz. Ama federasyon proje geliştirdi, çok güzel bir model ortaya çıkarttı. Sonuç olarak Passolig kartı çıktı. Tüm takımlar adına bu yatırımı yapıyor. Satış gelirlerini yüzde 60'ı, tüm gelirlerin yüzde 45'i kulüplere kalıyor. Ama asıl kazanç kulüplerin değil, taraftarın. Çünkü stadyuma gitmeyen insanların, ailelerin artık statlara geri döneceğini düşünüyoruz. Bu önce taraftarın lehine olan bir durum” açıklamasında bulundu.

“150 BİN PASSOLİG KARTI SATILDI”
Passolig satışları hakkında da bilgiler veren Gündoğan, “Şu anda toplam Passolig sayısı yaklaşık 150 bin, bunun içinde yaklaşık 5 bin tanesi Bursaspor kartı. Şuan Bursaspor'un kart sayısı az olduğunu düşünüyoruz. Bu sayının çok hızlı bir şekilde artacaktır. Şu anda Passolig için maçla ilgili kısım konuşuluyor. Hayatın diğer alanlarında kullanımı anlaşıldıkça satışlar artacaktır” dedi.

"CEZALI GALATASARAY MAÇ İÇİN ÇÖZÜM BULACAĞIZ"
Galatasaray maçında Passolig kartı için bir çözüm bulacaklarını açıklayan Gündoğan, şöyle devam etti:
“Galatasaray ile seyircisiz oynanacak maçta Passolig olanlar için nasıl bir uygulama olacağını federasyonla görüşüyoruz. Birkaç gün içinde bunu netliğe kavuşturacağız. Bir çözüm bulacağız ve insanların kafasında bir soru işareti bırakmadan onları rahatlatacağız.”

BASKETBOLDA DA KULLANILACAK
Bir gazetecinin ‘Passolig futbol dışında diğer branşlarda da geçerli olacak mı?’ sorusuna Gündoğan, “Bu sadece futbolla sınırlı kalmayacak, diğer branşları da içine alacak. Basketbolda be sene bunun kullanıldığını göreceksiniz. Anlaşmada son aşamaya geldik. Sadece futbolda şiddet yok, başka spor dallarında da şiddet var. Bu kartın sağladığı konforun bu branşlarda da olması gerekir. Bunun taraftarın istemesi gerekiyor. Anlaşmada son noktalara geldik, bu sene basketbolda da kullanılacak” şeklinde cevapladı.

Kaynak: İHA