Aziz Yıldırım Ersun Yanal'ın istifasını istedi

Aziz Yıldırım’ın çok kızdığı Ersun Yanal ile yüz yüze dahi görüşmek istemediği ve yakın çevresi vasıtasıyla kendisine “İstifasını bekliyorum” diye haber gönderdiği iddia edildi.

Kaos, aynı dün İstanbul'u etkisi altına alan şiddetli yağmur ve fırtına gibi bir anda Fenerbahçe'yi etkisi altına aldı. Başkan Aziz Yıldırım ile Ersun Yanal arasında başlayan kriz çözülemez bir noktaya ulaşırken, taraflar yol ayrımına geldi.

Başkan Aziz Yıldırım'ın, Yanal'ın biletini kestiği, yeni teknik direktör arayışlarına başladığı öğrenildi.

Yanal yalanladı yönetim sustu

Dün gündeme düşen haber camiada değil, Yanal cephesinde de bomba etkisi yarattı. Tecrübeli hoca, Twitter hesabından, bu haberin gerçeği yansıtmadığını savunurken, tüm gözlerin çevrildiği yönetimden hiç ses çıkmadı.

Olayların artık önüne geçilmez bir hale doğru ilerlediğini gören Yanal'ın, “Bakalım kulüp arkamda duracak mı?” düşüncesiyle dün bu yalanlamayı yaptığı öğrenildi.

Ancak yöneticilerden veya kulübün resmi sitesinden, “Böyle bir şey yok. Hocamızın yanındayız. Ersun Yanal'la iki yıllık sözleşme yaptık. Kendisi takımımızın başındadır” gibi bir açıklama gelmeyince, Yanal büyük bir yıkım yaşadı.

‘HEP UYARDIM AMA DİNLEMEDİ'


Camianın önde gelenleri, ligin başlamasına kısa bir süre kala böyle bir ayrılığın yaşanmaması için orta yol bulmaya çalıştı. Ancak Yanal'ın üstünü çizdiğini söyleyen Aziz Yıldırım'ın “Her seferinde onu uyardım. Destek verdim, eksiklerini kapatmaya çalıştım. Oyuncular istemedi ama ben arkasında durdum. Ancak artık yeter. Ne kendisine ne de futbolcularıyla ilişkilerine çeki düzen verdi. Sözlerimi dikkate almadı. 4. yıldız bizim için çok önemli. Ancak lige böyle başlarsak, şampiyon olamayız. Artık radikal bir karar alma zamanı geldi” diyerek kararlı bir tutum gösterdiği bildirildi.

YANAL'A İSTİFA MESAJI GÖNDERDİ


Aziz Yıldırım'ın çok kızdığı Ersun Yanal ile yüz yüze dahi görüşmek istemediği ve yakın çevresi vasıtasıyla kendisine “İstifasını bekliyorum” diye haber gönderdiği iddia edildi.

Büyük bir üzüntü yaşayan Yanal'ın bir ara istifa etmeyi planladığı ancak tazminatını düşünerek beklemeyi tercih ettiği kaydedildi.

Sezon başında 2 yıllık sözleşme imzalayan Yanal, sözleşmesi tek taraflı fesh edilirse 5 milyon TL tazminat alacak. Yanal'ın dün yapılan iki çalışmada da oldukça düşünceli olduğu belirtildi.