Beşiktaş'a çabuk adapte oldum

Beşiktaş formasıyla taraftarı önünde çıktığı ilk maçta Hollanda temsilcisi Feyenoord'a 3 gol atan ve turun mimarı olan Demba Ba, Beşiktaş'a ve Türkiye'ye hızla adapte olduğunu söyledi.

Maçın ardından yayıncı kuruluşa konuşan yıldız golcü, "Takım arkadaşlarım bana çok yardımcı oluyor. Onlarla kısa zamanda çok iyi ilişkiler geliştirdim. Benim işimi kolaylaştırmak için ellerinden gelen her şeyi yapıyorlar. Ayrıca teknik ekip, yardımcılar ve destek ekibi, onlar da ellerinden geleni verip, adaptasyonumu kolaylaştırmaya çalışıyor" dedi.

Feyenoord maçının son dakikalarında yorgunluk hissettiğini kaydeden Ba, "Maç sonunda açıkçası biraz yoruldum, bu yorgunluğu hissettim, bunu söylemem gerekiyor. Yine de en iyisini yapmaya çalıştım. Bu maçtan sonra da önümüzdeki haftadan itibaren bu adaptasyon sürecim daha da hızlanacaktır" ifadesini kullandı.

Soma'daki maden faciasında hayatını kaybedenlerin aileleri yararına 16 Ağustos Cumartesi günü, Şükrü Saraçoğlu Stadı'nda, Beşiktaş, Fenerbahçe ve Chelsea takımlarının katılımıyla düzenlenen turnuvaya da değinen Senegalli futbolcu, şunları kaydetti:

"Benim için çok faydalı olacak. Aynı zamanda çok büyük bir onur, çünkü çok özel bir neden için oynayacağız. Umarım stat da dolacak ve çok iyi bir atmosfer olacaktır. Chelsea'ye karşı oynamak benim için ayrı bir zevk olacak. Bazı takım arkadaşlarımla vedalaşma olanağı bulamamıştım. Onlarla bu vesileyle tekrar buluşmuş olacağım. Her anlamda olumlu bir organizasyon."